Kjøttbransjen
07.11.2019
Det reelle konsumet av rødt kjøtt her i landet ligger kun marginalt over det som anbefales i de nasjonale kostholdsrådene.
Det viser tall og beregninger vi har innhentet fra Animalia, landets ledende fag- og utviklingsmiljø på kjøtt- og eggområdet.
ULIKE TYPER TALL
Det er mange grunner til at vi trenger gode forbrukstall på kjøtt, og det er viktig å fremskaffe så korrekte forbrukstall som mulig. I mediene og i den offentlige debatten kan man få inntrykk av at nordmenns appetitt på kjøtt nærmest er ustoppelig og at det fråtses i kjøtt, og særlig rødt kjøtt. Utfordringen er at kjøttforbruket i Norge gjengis i forskjellige typer tallsett. Dette skaper ikke så rent lite forvirring og konklusjoner som er direkte feil.
- Man kan få inntrykk av at «alle» her i landet spiser for mye kjøtt. Det bildet må nyanseres
Gå til medietULIKE TYPER TALL
Det er mange grunner til at vi trenger gode forbrukstall på kjøtt, og det er viktig å fremskaffe så korrekte forbrukstall som mulig. I mediene og i den offentlige debatten kan man få inntrykk av at nordmenns appetitt på kjøtt nærmest er ustoppelig og at det fråtses i kjøtt, og særlig rødt kjøtt. Utfordringen er at kjøttforbruket i Norge gjengis i forskjellige typer tallsett. Dette skaper ikke så rent lite forvirring og konklusjoner som er direkte feil.
- Man kan få inntrykk av at «alle» her i landet spiser for mye kjøtt. Det bildet må nyanseres