AddToAny

Reelt kjøttforbruk i Norge er tett på offisielle anbefalinger

Det reelle konsumet av rødt kjøtt her i landet ligger kun marginalt over det som anbefales i de nasjonale kostholdsrådene.
Det viser tall og beregninger vi har innhentet fra Animalia, landets ledende fag- og utviklingsmiljø på kjøtt- og eggområdet.

ULIKE TYPER TALL
Det er mange grunner til at vi trenger gode forbrukstall på kjøtt, og det er viktig å fremskaffe så korrekte forbrukstall som mulig. I mediene og i den offentlige debatten kan man få inntrykk av at nordmenns appetitt på kjøtt nærmest er ustoppelig og at det fråtses i kjøtt, og særlig rødt kjøtt. Utfordringen er at kjøttforbruket i Norge gjengis i forskjellige typer tallsett. Dette skaper ikke så rent lite forvirring og konklusjoner som er direkte feil.
- Man kan få inntrykk av at «alle» her i landet spiser for mye kjøtt. Det bildet må nyanseres
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Rundt halvparten av de spurte i en spørreundersøkelse KLF har gjort blant medlemsbedriftene, oppnådde faktisk forbedring av tallene på bunnlinjen i perioden fra mars til nå.
Kjøttbransjen 10.12.2020
Kjøttbransjen 10.12.2020
Bedre kvalitet på slaktet og langt større slaktekapasitet. Det er hva Fatland oppnår etter at det er investert nær 30 millioner kroner i helt ny slaktelinje for gris ved anlegget i Oslo.
Kjøttbransjen 10.12.2020
KLFs digitale kompetanseskole er lansert, og bonden kan nå gjennomføre det obligatoriske kurset fra sin egen stue.
Kjøttbransjen 10.12.2020
Erik Sørensen hos A. Strøm-Larsen har levert svært lite kjøttmat til julebord i år. FOTO: GEORG MATISEN
Kjøttbransjen 10.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt