HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
04.11.2022
Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål og målsetningen i "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn".
Matvett leder bransjesamarbeidet KuttMatsvinn2030 i serveringsbransjen, med målsetning om å redusere matsvinnet med 50 prosent ved utgangen av 2030 hos deltakende bedrifter. Prosjektet ble lansert i 2017 og etter fem år har virksomheter som representerer over 2000 serveringssteder, blitt med. NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og andre sentrale aktører, har gått sammen med Matvett om å lede arbeidet videre med "KuttMatsvinn Servering".
Prosjektet har skapt et viktig fundament for arbeidet i serveringsbransjen med tydelige definisjoner, indikatorer, system for måling og rapportering, verktøy for opplæring og kommunikasjon med
Gå til medietProsjektet har skapt et viktig fundament for arbeidet i serveringsbransjen med tydelige definisjoner, indikatorer, system for måling og rapportering, verktøy for opplæring og kommunikasjon med