AstmaAllergi
18.11.2016
For første gang i Norge forskes det nå på å finne ut hva som kan være grunnen til at personer som ikke har spesifikke IgE-antistoffer i serum kan få alvorlige reaksjoner mot mat.
- Allergi mot mat kan føre til svært alvorlige reaksjoner, og det kan være vanskelig å stille en diagnose. Diagnose av matallergi avgrenses til reaksjoner som kan påvises ved å analysere IgE-antistoffer i blodet mot en eller flere matvarer. Men for alle de som reagerer mot en matvare og som ikke har spesifikke IgE-antistoffer i blodet, er diagnosen svært vanskelig å stille, sier Ellen Namork, seniorforsker ved avdeling for toksikologi og risiko ved Folkehelseinstituttet.
Ikke antistoffer i blodet.
- Målet er å lete etter forskjeller i cellepopulasjoner i blodet, såkalte biomarkører, som kan bidra til å forklare forskjeller mellom pasienter med og uten spesifikke IgE-antistoffer mot matallergener i serum, men som begge har allergiske reaksjoner mot mat.
Gå til medietIkke antistoffer i blodet.
- Målet er å lete etter forskjeller i cellepopulasjoner i blodet, såkalte biomarkører, som kan bidra til å forklare forskjeller mellom pasienter med og uten spesifikke IgE-antistoffer mot matallergener i serum, men som begge har allergiske reaksjoner mot mat.


































































































