NNN-arbeideren
07.12.2021
Går det an å være en rampete ost? I Namsos gjør de i alle fall et forsøk - med en vokskledd håndverksost.
En velsmakende ost må gjerne lagres over litt tid. Sånn er det med denne artikkelen også; den er i alle fall lagret over en viss periode (om den er vellagret eller regelrett mugnet får nesten du som leser avgjøre). For da undertegnede startet i NNN-arbeideren i mai i år, så gikk første reportasjetur selvsagt til heimbyen Namsos (ja, i Namdalen skal det skrives heim og ikke hjem, det lærte jeg i lokalavisa).
Og i Namsos lager de ost. Av den freidige sorten, altså.
FREKK OG FREIDIG
Artikkelen er dog ikke like vellagret som Rabagast-osten, den får nemlig 12 måneder på kjøla før den er klar for utkjøring. Artikkelen ble nok heller ikke like rampete, for det skal visstnok Rabagastosten også være.
- Hva gjør egentlig en ost rampete, fabrikksjef Kåre
Les opprinnelig artikkelOg i Namsos lager de ost. Av den freidige sorten, altså.
FREKK OG FREIDIG
Artikkelen er dog ikke like vellagret som Rabagast-osten, den får nemlig 12 måneder på kjøla før den er klar for utkjøring. Artikkelen ble nok heller ikke like rampete, for det skal visstnok Rabagastosten også være.
- Hva gjør egentlig en ost rampete, fabrikksjef Kåre