AddToAny

Qanon resirkulerer 40 år gammel satanpanikk

Qanon resirkulerer 40 år gammel satanpanikk
I år er det førti år siden «Michelle Remembers» sparket i gang 1980-tallets satanpanikk. Nå er lignende satanpanikk tilbake som en av ingrediensene i Qanon-fenomenet, der Donald Trump både befinner seg i sentrum og nekter å ta avstand.
Det siste året har det vært mange amerikanere - og nordmenn - som har hevdet at koronatiltak har vært en dekkoperasjon. I virkeligheten har USAs president Donald Trump vært opptatt med å redde barn ut av underjordiske tunneler, der de har blitt holdt fanget siden fødselen. Her har de blitt misbrukt av eliter fra politikken og underholdningsindustrien, mens det er blitt høstet hormoner fra hjernene deres som de samme elitene bruker til å ruse seg.

Alt sammen basert på avsløringene til en mystisk varsler kalt «Q».

Flere av tilhengerne av Qanon, som dette fenomenet er kjent som, har trukket inn satanisme som del av pakken. Som Talia Lavin viste i publisert i magasinet New Republic for et par uker siden, skal man ikke grave lenge før man finner påstander om at «hormon-høstingen» er et ritual dedikert til Satan. I januar forsøkte en å kidnappe sønnen sin fra «satanistene» i fosterhjemmet han var plassert i, sammen med en gruppe Qanon-tilhengere. Og for litt over to år siden måtte Bill og Hillary Clintons datter, Chelsea Clinton, at hun var tilknyttet trossamfunnet Church of Satan.

Det er ikke første gang forestillinger om satanistiske overgrep har spredt seg.

For 30-40 år siden kunne man i mainstream-medier lese om hvordan heavy metal, skrekkfilmer og rollespill som Dungeons & Dragons fungerte som døråpnere til selvmord, narkotikamisbruk og drap. Selv i Norge ble det hevdet at det fantes hemmelige grupper som praktiserte rituelle drap på barn som var unnfanget og født i hemmelighet.

Fortrengte minner og satanistiske elitenettverk

I år er det førti år siden 1980-tallets satanpanikk begynte for alvor, med publiseringen av boken Michelle Remembers. Her fortalte psykiateren Lawrence Pazder og den tidligere pasienten Michelle Smith om hvordan Smith hadde oppsøkt Pazder på grunn av depresjon etter en spontanabort, og hvordan de etter hvert fant ut at hun hadde opplevd forferdelige ting som barn.

Pazder hadde bestemt seg for å prøve hypnose, ettersom det ble klart for han at Smith bar på noe viktig som hun ikke klarte å snakke om i normal tilstand. Resultatet var at Smith skrek kontinuerlig i 25 minutter, før hun begynte å snakke med stemmen til en liten pike. Endelig kunne de fortrengte minnene hennes slippe løs: Gjennom hele barndommen hadde hun blitt utsatt for groteske rituelle overgrep. Hun hadde blitt stengt inne i bur, seksuelt misbrukt og tvunget til å delta i ritualer der man ofret spedbarn til Satan.

Alt sammen hadde skjedd i regi av den satanistiske organisasjonen Church of Satan, som var en verdensomspennende organisasjon med røtter tilbake til førkristen tid og med forgreninger høyt opp i den politiske og økonomiske eliten. Målet deres var intet annet enn verdensherredømme.

Michelle Remembers ble en sensasjon. Michelle Smitt og Lawrence Pazder - som etter hvert giftet seg selv om de var tidligere terapeut og pasient og begge hadde vært gift på hver sin kant da de møttes - ble aut

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

- Jeg er virkelig glad for at jeg fra nyttår ikke trenger å bruke noe mer tid på dette rotet, skriver politisk og internasjonal sjef i Human-Etisk Forbund, Lars-Petter Helgestad.
Fri tanke 12.11.2020
Etter to år med innmeldingsrekorder rundet Human-Etisk Forbund 100 000 medlemmer denne uka.
Fri tanke 06.11.2020
David Attenborough leverer et dramatisk vitnesbyrd i den nye dokumentaren som følger hele hans karriere. Den viser de enorme ødeleggelsene menneskeheten har forårsaket, men samtidig også en vei ut av krisen.
Fri tanke 30.10.2020
Fra kirkestrid til Muhammed-karikaturer, religionskritikk har alltid vært en av karikaturtegningens grunnpilarer, skriver Erle Marie Sørheim.
Fri tanke 23.10.2020
James Randi er død, 92 år gammel. I 2011 inviterte Human-Etisk Forbund ham til Norge. - Han var en pioner og etterlater seg en kraftfull arv, skriver Even Gran i dette minneordet.
Fri tanke 22.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt