AddToAny

Politihøgskolen-ansatte mener styret bør svare med å gå av

Ansatte ved Politihøgskolen mener styret må trekke seg dersom regjeringen gjennomfører studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.
Dersom styret ved Politihøgskolen taper striden mot regjeringen om hvorvidt det er høgskolen selv som skal bestemme hvordan politiutdanningen skal organiseres, så er styret i praksis tilsidesatt, og bør svare med å gå av. Det mener flere lærere og forskere ved Politihøgskolen som Klassekampen har snakket med.

Styret har i utgangspunktet støtte blant de ansatte ved Politihøgskolen, men de mener regjeringen gjør det umulig for styret å ivareta den faglige kvaliteten. I tillegg mener flere ansatte det er uholdbart at det fortsatt ikke er avklart om det er regjeringen eller høyskolestyret som bestemmer.

- Demonstrerer høy grad av mistillit

Bakgrunnen for konflikten er regjeringens beslutning om å kutte antallet politistudenter fra 550 til 400, og at kuttet skal gjøres ved Politihøgskolen i Oslo. Styret ved Politihøgskolen vedtok imidlertid i vår at studentreduksjonen skal tas ved avdelingen i Stavern. Regjeringen har ikke kommet med noen begrunnelse for Oslo-kuttet. Ansatte ved skolen frykter at kuttet får konsekvenser for fagmiljøet og dermed for politiutdanningen i Norge. I tillegg mener de at regjeringen griper inn i høgskolens autonomi.

- Regjeringen demonstrerer en så høy grad av mistillit som mulig mot styret, sier høyskolelektor Åsmund Birkeland til avisen.

Ifølge de høyskoleansatte Klassekampen har snakket med, så vil regjeringens beslutning bety at styret tilsidesettes og at Politihøgskolen i praksis omgjøres til en etatsskole under politisk styring.

Sendte brev til Justisdepartementet

For cirka en måned siden sendte styret et brev til Justis- og beredskapsdepartementet med beskjed om at det er styrets ansvar at skolen drives i tråd med lover og forskrifter, og at departementet har gått for langt inn på styrets ansvarsområde. Brevet ble sendt med Justiskomiteen og Utdannings- og forskningskomiteen som kopi.

Brevet er ennå ikke besvart av justisminister Jøran Kallmyr (Frp).

- Det er ganske sjelden at et styre sender brev til regjeringen med kopi til to stortingskomiteer på den måten, sier styreleder Hans Vik til Klassekampen.

- For styret er dette alvorlig. Vi er opptatt av å ta vare på styrets autonomi, sier han.

- Hva gjør styret dersom regjeringen presser denne avgjørelsen gjennom Stortinget?

- Jeg vil først se resultatene av dette, og har ikke tenkt til å foregripe noe. Det er ikke min stil å stille ultimatum eller true med å gå av. Jeg fyller rollen som styreleder, og vil kjempe for Politihøgskolen. Det gjør jeg best fra posisjonen som styreleder.

- Men har du tenkt på hva styret skal gjøre dersom dere blir overkjørt av regjeringen?

- Det er ikke naturlig å svare på slike spørsmål før en slik situasjon eventuelt foreligger, sier Vik til avisen.

Image-text:

- Regjeringen demonstrerer en så høy grad av mistillit som mulig mot styret, sier høyskolelektor Åsmund Birkeland. Foto: Politihøgskolen

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Stipendiater ved nedleggingstruet doktorgradsprogram er bekymret.
Forskerforum 12.12.2019
Arbeidsminister Anniken Hauglie «ser at enkelte problemstillinger kunne vært håndtert på en annen måte».
Forskerforum 12.12.2019
Det mest overraskende med denne saken er hvor liten forståelse det er fra ulike aktører for at verdigrunnlaget som ligger til grunn for en institusjon vil kunne få praktiske konsekvenser,
Forskerforum 12.12.2019
Etter halvannet år uten tilgang til tidsskriftene fra gigantforlaget Elsevier har Sverige også fått en nye avtale med åpen tilgang.
Forskerforum 11.12.2019
Klima og miljø fikk en viktigere plass i partssamarbeidet da Unio kommune og KS ble enige om en ny hovedavtale.
Forskerforum 11.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt