Handikapnytt
14.04.2016
I steinalderen måtte vi mennesker kjempe for maten. Det må ha vært en ufattelig kraftanstrengelse å få satt spydet i den svære mammuten slik at den gikk i bakken og utåndet. Deretter begynte slitet med å partere, transportere, konservere og tilberede.
Man skulle tro vi har lagt dette primitive strevet bak oss i 2016, men nei: fortsatt kan det minne om en kamp mot et vilt dyr å få åpnet en pakke servelat. For ikke å snakke om metallflippen på en boks makrell i tomat: Det er som å brekke opp gapet på en sabeltanntiger. Omtrent like mye blodrødt søl blir det også.
Om du i tillegg har redusert førlighet i hendene og armene, kan emballasjen rundt selv dagligdagse produkter fremstå som fiendtlige barrierer som sender et klart og tydelig signal: Vi bryr oss ikke om deg som kunde og forbruker.
I denne utgaven av Handikapnytt har journalist Georg Mathisen gått emballasjen etter i skjøtene. Georg er i denne sammenhengen ingen hvem som helst: han er redaktør for fagbladet Matindustrien, han har tidligere vært redaktør i Handelsbladet, og han har fungert i samme rolle i emballasjebransjens eget fagblad, Pack News. Få andre ha
Gå til medietOm du i tillegg har redusert førlighet i hendene og armene, kan emballasjen rundt selv dagligdagse produkter fremstå som fiendtlige barrierer som sender et klart og tydelig signal: Vi bryr oss ikke om deg som kunde og forbruker.
I denne utgaven av Handikapnytt har journalist Georg Mathisen gått emballasjen etter i skjøtene. Georg er i denne sammenhengen ingen hvem som helst: han er redaktør for fagbladet Matindustrien, han har tidligere vært redaktør i Handelsbladet, og han har fungert i samme rolle i emballasjebransjens eget fagblad, Pack News. Få andre ha