AddToAny

PÅ SPORET AV SJØMATTOGET

PÅ SPORET AV SJØMATTOGET
I disse koronatider er det slett ikke alt som går på skinner. Heller ikke sjømatindustrien. Skjønt, i samarbeid med Cargo-Net har nå flere sjømateksportører fått øynene opp for toget.
- Terminalsjef André Bårdsen?
- Han sitter der inne, to dører og så til høyre, sier mannen bak skranken.
En skjeggete kar i gul vest fra CargoNet dukker opp. Det er min mann, han jeg har snakket med på telefon.
- Hei, sier jeg, men vi kan ikke ta hverandre i hånda i disse tider.
Han smiler og nikker bekreftende.

Narvik - Malmø - Europa
Vi er på Fagernes i Narvik. Godshavna hvor blant annet CargoNet holder til. Det er 8. mai, frigjøringsdagen - en spesiell dag for den eneste byen hvor det virkelig var krigshandlinger i Norge. Antagelig er det tettere mellom de vaiende flaggene i Narvik enn i noen annen norsk by denne dagen hvor det er nøyaktig 75 år siden krigen sluttet. Men snøflakene bryr seg lite om sånt. De daler lydløst og sakte ned fra himmelen og er nesten like store som måker. Minus en, føles som minus tre, melder smarttelefonen. «Jo det vet å bit fra sæ det landet vi lev i. Han e lang vinter'n men ikke evig», synger Halfdan Sivertsen i Nordaførr vårvise. Og han har så rett, så rett - han Halfdan, tenker jeg der jeg rusler sammen med Bårdsen i min lånte gule vest. På den iskalde kaia står kontainerne oppmarsjert som rekrutter på Jørstadmoen. Kontainerne heter Bring og Rema 1000 og er fulle av sjømat som skal til Europa. Det er derfor jeg er her - fo
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

I Tove Braathens nye roman «Ja, vi elsker» nærmer det seg 17. mai. Her avsløres det sakte men sikkert at velferdsstatens vellykkethet ikke oppleves på samme måte av alle. Det fins viktigere ting i livet enn flagg og barnetog.
NNN-arbeideren 26.06.2020
1. Vi trenger et mer organisert arbeidsliv, og fagforeningsfradraget må dobles. 2. Det bør bli enklere å allmenngjøre. 3. Det må ryddes opp i transportbransjen.
NNN-arbeideren 26.06.2020
Trygve Svensson, leder av Tankesmien Agenda, underslår ikke at han er en tilhenger av EØS-avtalen sjøl om han ser at den også har sine utfordrende sider for norsk arbeidsliv.
NNN-arbeideren 26.06.2020
NNN-arbeideren 26.06.2020
Vi har sjekket hvor norsk den klassiske matpakka egentlig er. Den med brødskiver med makrell i tomat, leverpostei og gulost på.
NNN-arbeideren 26.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt