AddToAny

Oversikt for ledelsen gir ØNSKETURNUS

Oversikt for ledelsen gir ØNSKETURNUS
- Jeg får jobbe som det passer i min hverdag. Med sjefens godkjenning, sier Veronica Cortes Amdam. En ny regnemodell får deler av æren for god oversikt over ressursbruken og fleksibiliteten for ansatte i Drammen.
Helsefagarbeider Veronica Cortes Amdam og Birger Trond Pedersen (96), og kanskje hunden Ariel, har fått det bedre. Veronicas hverdag, både på jobb og hjemme, er blitt lettere etter at Hamborgstrøm boog servicesenter innførte samarbeidsturnus. I bunn ligger fortsatt en fast turnus, men på justeringsmøtene hver sjette uke kan hun komme med ønsker om forandring.

- Det er blitt mye lettere å be om å få bytte vakt, nå er det helt lov å komme med ønsker.Gratis regnemodell For å finne starten på Veronicas lettere hverdag, må vi nøste oss bakover i tid og oppover på lederog politisk nivå. Drammen kommune var med i prosjektet «Sammen om en bedre kommune», et samarbeid mellom politikere, administrasjon og tillitsvalgte. Ett mål var å øke andelen heltidsansatte, og å løse turnustrøbbel i helger.

Drammen ble i 2013 testkommune for en ny digital regnemodell «Kostnader og gevinster ved redusert deltid». Den er et verktøy for å gi ledere grunnlag for å utnyttelse av ressursene i helse- og sosialtjenesten best mulig. Ved å flytte tyngdepunktet eller skyve på vakter, eller endre stillingsbrøker, viser regnemodellen umiddelbart hvordan utslaget blir for bruker, økonomi og fagkompetanse. I tillegg tar den hensyn til arbeidsmiljøloven.Verktøy for ledelsen - Det fins ikke maken til denne modellen. Den har med alle variablene: brukerne og ansatte, økonomi og fagkvalitet, sier Lisbeth Bakken, som leder utviklingsenheten i helseog sosialsektoren i Drammen kommune. Hun har bakgrunn som hjelpepleier, sykepleier og har en master i helseled
Gå til mediet

Flere saker fra Fagbladet

Aldri før har det vært flere milliardærer i Norge. Ifølge Kapitals oversikt er det nå 444 milliardærer her i landet - og rikest av dem alle er John Fredriksen.
Fagbladet 23.09.2022
Utgiftene til en vanlig norsk familie har økt med 1.100 kroner i måneden siden februar, ifølge forbruksforskerne i Sifo.
Fagbladet 23.09.2022
Da krigen i Ukraina brøt ut, var det ikke bare troppene som mobiliserte. I Ukraina foregår det nå et stort arbeid for å redde kulturarven og bokskatter.
Fagbladet 23.09.2022
Nesten en av ti nordmenn må ta sovemedisin, melder P4. Bruken av sovepiller økte under koronapandemien.
Fagbladet 23.09.2022
Rektor er på plass og tre seksjonssjefer er ansatt. I disse dager søker den nye brann- og redningsskolen etter flere folk.
Fagbladet 22.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt