AddToAny

Oslos nye, gamle skaperfabrikk

Oslos nye, gamle skaperfabrikk
Da arbeidsfellesskapet Kroloftet måtte flytte til nye lokaler, var det et industribygg på Etterstad i Oslo som fristet mest.
Hva gjør man når man finner ut at bygget man leier skal rives om kort tid? Jo, man flytter til et bygg som allerede står - og som skal stå. Slik tenkte kultur- og skaperfabrikken Kroloftet da de var på flyttefot. Destinasjon: Kruttfabrikken og industribygget ved Alnaelven i Oslo.

Industribygg i ny drakt

- På Kroloftet og hos andre lignende sosiale initiativer, er det en grunnleggende tanke om å dele og bevare ressurser. Fysisk i form av verksteder og areal, teoretisk i form av kunnskapsutveksling og sosiale normer som bevarer og styrker relasjoner, forteller stedsutvikler Oscar Honeyman-Novotny, som sammen med scenograf Frans Friis i 2014 etablerte Kroloftet.

Deres ønske er å skape et arbeidsfellesskap mellom design, kunst og teknologi og de mener det er hårreisende hvordan det i dag sløses med bygningsmasse i hovedstaten.

- Det er en enorm belastning på miljøet. Samtidig opplever vi at det er vanskeligere enn noen gang å ta del i historien og den fysiske utformingen av byen som flere har behov for. Kroloftet kan i dette tilfellet bane vei og være en inspirator slik at flere progressive næringsformer kan oppstå, sier Honeyman-Novotny.

Hjem for nye skapere

Før de flyttet var Kroloftet hjem til nesten 150 frilansere, lobbyister og småbedrifter, med et aldersspenn mellom 18 og 75 år. F

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Med nykommeren Frokostdebatten ønsker NAL denne høsten å diskutere estetikk, Y-blokka og strandsoner.
Arkitektnytt 18.09.2020
Vanligvis treffes vi hjemme hos Solveig, i huset hun og ektemannen tegnet i 1960 for seg selv -og for seksti andre byggherrer i Løkenlia i Bærum.
Arkitektnytt 18.09.2020
Arkitektnytt 18.09.2020
I år feirer NIL 75-års jubileum. Hør hva noen av foreningens lojale medlemmer har å si om datid, nåtid og fremtid.
Arkitektnytt 18.09.2020
«Det har sittet langt inne å skrive denne teksten. Denne tematikken har kun få av oss hvisket om i tomme lokaler og i små rom med kjentfolk.
Arkitektnytt 18.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt