AddToAny

Optimisme og utålmodighet

Optimisme og utålmodighet
Skog- og trenæringens representanter ga uttrykk for stor optimisme, men samtidig en sterk utålmodighet når det gjelder å få fram nye produkter, prosesser og markeder for å bruke den norske tømmerstokken til framtidig industriproduksjon,
da de møttes til frokost og debatt i dag på Arendalsuka.

Det var Treforedlingsindustrien Bransjeforening/Norsk Industri som i samarbeid med Norsk Skog inviterte til frokostmøte med debatt i dag, fredag 19.08.16 på Cafe Victor i Arendal, som en del av den pågående Arendalsuka.

Blant næringens egne representanter, som var invitert til å drøfte hvordan innovasjon kan gi ny vekst i skogindustrien, var blant annet konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog, direktør for organisasjon og samfunnskontakt, Dag Arthur Aasbø i Borregaard og styreleder Olav A. Veum i Norges Skogeierforbund. De ga alle utrykk for en sterk optimisme om at næringen vil kunne utvikle og finne nye produkter og prosesser som gjør at det skapes nye markeder for skogens produkter.

Samtidig ga de også uttrykk for at norske myndigheter kunne og burde gjøre mer for å øke innovasjonstakten og for å utnytte skogen bedre i det kommende grønne skiftet, som alle nå er svært opptatt av.

Sven Ombudstvedt i Norske Skog kunne forteller at Norske Skog ser mange mulighete

Les mer

Flere saker fra SKOG

Helt siden antikkens Hellas har folk brukt såkalte «ønskekvister» for å finne vann, mineraler og å spå om fremtiden. Møt Svein. Han er kvistgjenger.
SKOG 30.04.2024
Den første tiden etter planting kan være tøff for gran- og furuplanter. De må konkurrere hardt om vann og næring på flata, og er utsatt for skader. Vi testet om gjødsling gitt ved planting kan gi «starthjelp» i denne vanskelige fasen.
SKOG 30.04.2024
Det er en overdrivelse å si at gråor, Alnus incana, er et majestetisk tre. Men opp igjennom tidene har det likevel betydd mye, både rød farge, lett fottøy og ikke minst som kalender.
SKOG 30.04.2024
Utpå Nøtterøy finnes en rekke problemer ved at allmenheten faktisk går på tur. Dette irriterer villaeiere som finner på ulike ting for å ha strandsonen for seg selv.
SKOG 30.04.2024
For mange granplanter dør før de får etablert seg på hogstfeltet. Nå er det bevilget 20 millioner kroner til et fem og et halvt års prosjekt som skal kontrollere både plantenes vei fra skogplanteskolene til hogstfeltene og foryngelsesresultatet på flere hundre plantefelt.
SKOG 30.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt