AddToAny

Opplev gammeldags skogsdrift på Maihaugen

Opplev gammeldags skogsdrift på Maihaugen
Mjøsen Skog har laget en egen natursti med informasjon om skog og skogsdrift før og nå på Maihaugen på Lillehammer. Fra 18. februar vil det også bli demonstrert gammeldags skogsdrift med hest og hankekjøring.
- Vi i Mjøsen Skog har tatt initiativet til å etablere en egen skogsti inne på friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer. Målet er å kunne fortelle om skogens betydning som næring før og nå. I tillegg ønsker vi også å fortelle de gode historiene om hvordan vi i skognæringen bidrar til et bedre miljø, både gjennom økt biologisk mangfold og ved å bruke skogen til å ta opp og binde CO 2, forteller Geir Korsvold. Han er avdelingssjef for Areal og ressurs-avdelingen i Mjøsen Skog, og pådriveren for skogstien på Maihaugen.

Viser skog fra 1890

Korsvold forteller at de ønsker å vise en skog fra 1890 og hvordan datidens skogsdrift bidro til å utarme store deler av skogene i Norge.

- På den tiden, og helt fram til 1960-tallet drev man ofte såkalt dimensjonshogst eller plukkhogst. Det innebar at man hogg de beste og grøvste trærne som hadde størst verdi for skogeieren. Resten lot man stå igjen. Denne formen for hogst gjorde at skogressursen ble sterkt redusert, samtidig som fornyelsen av skogen etter en slik hogst, gikk vel

Les mer

Flere saker fra SKOG

Den gjennomsnittlige inntekten fra skogbruket har økt siden i fjor. Det viser ferske tall for inntektsutvikling som SSB har publisert i dag.
article_web SKOG 15.02.2019
Det at skogen er et avgjørende verktøy i møte med klimautfordringene er en rammebetingelse jeg mener alle må forholde seg til.
article_web SKOG 14.02.2019
Vi kan ikke la utviklingen av skogbruket styres av folk som ikke forstår næringen. Vi skogeiere må ta ansvar, utvikle skogen og bruke den aktivt i klimakampen, sa Göran Persson, da han åpnet Tømmer & Marked.
article_web SKOG 14.02.2019
Stor aktivitet i skogen resulterte i det høyeste omsetningsvolumet i AT Skogs historie. Selskapet kan vise til et solid økonomisk resultat for 2018, og vil gi medlemmene etterbetaling for tømmer.
article_web SKOG 14.02.2019
Shelterwood bekjengjør via en pressemelding i dag at de har gjort sin første investering i selskapet Saga Wood.
article_web SKOG 13.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt