AddToAny

Oppfordrer Oslo kommune til å navngi en gate eller plass etter Elise Sem

- Har ambisjon om å sende brev til kommunen hver 8. mars med forslag til kvinner de burde oppkalle gater eller plasser etter, sier Advokatforeningens Merete Smith.
I Oslo finnes det 3189 gater, ifølge nettstedet Norske gater. Tall fra byrådet i hovedstaden viser at rundt 750 av disse er oppkalt etter menn, mens hundre er oppkalt etter kvinner.

Det er altfor få gater og plasser oppkalt etter kvinner, ifølge Advokatforeningens generalsekretær Merete Smith.

- Det gjelder de aller flest steder, men også i hovedstaden. Det er heller ikke så vanskelig å forstå - det har vært mye mindre fokus på kvinners bragder gjennom tidene, sier hun.

Smith mener det nå er på tide å endre dette, og har nylig sendt et brev til Oslo kommune.

- En av kvinnene som absolutt fortjener en plass eller gate oppkalt etter seg, er Elise Sem. Vi burde ha lært om henne i historietimene på skolen. Derfor har jeg sendt brev til kommunen. Det er en ambisjon jeg har for årene som kommer - å sende et brev til kommunen hver 8. mars med forslag til kvinner de burde oppkalle gater eller plasser etter. Jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Foregangskvinne

«I Oslo er det rundt syv ganger flere gater oppkalt etter menn enn kvinner. Det har mange naturlige forklaringer, fordi menn ofte har sittet i maktposisjoner som gjør at de også får oppkalt gater, plasser og parker etter seg.»

Slik åpner generalsekretæren brevet, og viser videre til

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Jeg har lyst til å fokusere på fordelen med å være minoritet i advokatbransjen. Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre utgjør nå 19,9 prosent av befolkningen.
Advokatbladet 14.02.2024
Jeg er homofil (og svensk). Min opplevelse hos Wiersholm er at dette har vært irrelevant. Jeg har alltid følt meg komfortabel med å være meg selv, både i firmaet og blant nesten alle ansatte.
Advokatbladet 14.02.2024
Jeg bestemte meg for å studere juss da jeg som 22-åring ble definert som ufør av leger og av NAV. Nå lever jeg ut advokatdrømmen sammen med mitt forbilde.
Advokatbladet 14.02.2024
Folk må forstå hva ekskluderende holdninger kan gjøre med de som blir rammet. Ingen erfaringer skal bagatelliseres, og vi må tørre å etterleve verdivalgene vi tar - selv om vi risikerer å bli stående alene.
Advokatbladet 14.02.2024
Tidligere mangfoldsarbeid, for eksempel i bedrifter, hadde gjerne som mål at man skulle oppstille kriterier for hva som var mangfoldig. Man skulle kunne sjekke av for en serie egenskaper hos menneskene man hadde ansatt.
Advokatbladet 14.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt