I skolen
17.05.2016
Stadig flere elever søker seg til utdanning rettet mot oppdrettsnæringa, noe som merkes på Frøya videregående skole. Skolen samarbeider med lokale bedrifter og forskning, og nå kan tang og tare bli et nytt satsingsfelt.
SISTRANDA, FRØYA: Regnet pisker. Det hagler og snør. Det blåser. Vi står på Hellskjæret et stykke utenfor kommunesenteret Sistranda.
Kommunen Frøya i Sør-Trøndelag består av over fem tusen øyer og skjær. Vi har tatt turen til øya med samme navn, og har vært med i båt til Hellskjæret for å lete etter tang og tare. Dagen etter skal Frøya videregående skole ha tareworkshop.
Lærerne Elisabeth Jensen og Ellen Johansen på restaurant- og matfag har nettopp kommet hjem fra studietur til Sør-Korea, hvor de har lært kunsten å tilberede mat av ulike sorter tang og tare. Kokker fra noen av de mest kjente restaurantene i Trondheim og fra hotell på Hitra og Frøya skal delta. Kanskje havner tang og tare snart på tallerkenene til gjestene deres.
Tang og tare på tallerkenen Råvarene skal skaffes til veie, og verken regn, snø eller hagl stopper marinbiolog og lærer Jussi Evertsen og fagleder Asgeir Johansen fra Frøya videregående skole, lærlingene Daniel Phengphon (19) og Eline Bordvik (19) fra den velrennomerte restauranten Credo i Trondheim og Diogo Raposo fra Seaweed Energy Solutions (SES). SES har kontor i Trondheim og driver et av Europas største anlegg for dyrking av tare utenfor Frøya, med støtte fra Norges forskningsråd og Innovasjon Norge.
Asgeir Johansen og portugisiske Diogo Raposo har på seg dykkerdrakter og forsvinner under vannskorpa for å lete etter det som vokser der, mens Jussi Evertsen, Eline Bordvik og Daniel Phengphon saumfarer alt som vokser på skjæret. Været ser ikke ut til å legge noen demper på entusiasmen til de ivrige sankerne, so
Les opprinnelig artikkelKommunen Frøya i Sør-Trøndelag består av over fem tusen øyer og skjær. Vi har tatt turen til øya med samme navn, og har vært med i båt til Hellskjæret for å lete etter tang og tare. Dagen etter skal Frøya videregående skole ha tareworkshop.
Lærerne Elisabeth Jensen og Ellen Johansen på restaurant- og matfag har nettopp kommet hjem fra studietur til Sør-Korea, hvor de har lært kunsten å tilberede mat av ulike sorter tang og tare. Kokker fra noen av de mest kjente restaurantene i Trondheim og fra hotell på Hitra og Frøya skal delta. Kanskje havner tang og tare snart på tallerkenene til gjestene deres.
Tang og tare på tallerkenen Råvarene skal skaffes til veie, og verken regn, snø eller hagl stopper marinbiolog og lærer Jussi Evertsen og fagleder Asgeir Johansen fra Frøya videregående skole, lærlingene Daniel Phengphon (19) og Eline Bordvik (19) fra den velrennomerte restauranten Credo i Trondheim og Diogo Raposo fra Seaweed Energy Solutions (SES). SES har kontor i Trondheim og driver et av Europas største anlegg for dyrking av tare utenfor Frøya, med støtte fra Norges forskningsråd og Innovasjon Norge.
Asgeir Johansen og portugisiske Diogo Raposo har på seg dykkerdrakter og forsvinner under vannskorpa for å lete etter det som vokser der, mens Jussi Evertsen, Eline Bordvik og Daniel Phengphon saumfarer alt som vokser på skjæret. Været ser ikke ut til å legge noen demper på entusiasmen til de ivrige sankerne, so