AddToAny

Ombygging av velferdsstaten

Meninger Ombygging av velferdsstaten Endringer tar tid. Men endringene etter fire nye år med borgerlig regjering vil være mange og omfattende.
Privat

Fungerende leder i Fagforbundet Bergen

Man kan på en forenklet måte si at vi vi har tre ulike velferdsstatssystemer; den sosialdemokratiske, den konservative og den liberale velferdsstatsmodellen. I Norge har vi enn så lenge den sosialdemokratiske (nordiske) modellen. En modell som har tjent oss godt.

I et stabilt samfunn, som det norske, skjer endringer rolig og forsiktig. Litt, etter litt, etter litt. Etter åtte år med en variert borgerlig regjering er endringene kommet et godt stykke på vei. Dersom dagens regjering beholder nøkkelkortene til regjeringskontorene i nye fire år, rulles det ut en lang rekke nye endringer. En velbrukt analogi på at det dreier seg om et retningsvalg, er at det kan sammenlignes med to skip som forlater den samme havnen til samme tid. Med litt ulik kurs, vil de etter en stund være på veldig fors

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Til sammen 198 ledere i helseforetakene tjener mer enn helseminister Bent Høie (H), som har en årslønn på 1,4 millioner kroner.
Fagbladet 21.09.2021
Pensjonistforbundet har i mange år nektet å skrive under protokollen etter trygdeoppgjøret. Nå håper lederen i Fagforbundets pensjonistutvalg, Bjørg Hageløkken, på bedre samarbeid med en ny rødgrønn regjering.
Fagbladet 21.09.2021
Hovedtillitsvalgt Arne Hernes er selv ansatt på Nav-kontoret der to ansatte ble knivstukket. Han er opptatt av at de ansatte nå skal vite at det er folk rundt dem.
Fagbladet 21.09.2021
Dårligere sosialt miljø og lavere kvalitet på utdanningen - dette er noen av resultatene fra Studiebarometeret for fagskolestudenter. NOKUT-direktøren er bekymret.
Fagbladet 21.09.2021
Drapet på den Nav-ansatte er først og fremst en tragedie for den drepte kvinnens familie, venner og kolleger. Men det er også en påminnelse om hvor farlig det er å jobbe i velferdsstatens førstelinje.
Fagbladet 21.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt