AddToAny

OMBYGGING AV GAMMELT BOSTED

OMBYGGING AV GAMMELT BOSTED

En collage av gammelt og nytt gir en ny rytme mellom bygda og utsikten bak.

Ombyggingen er gjort for å endre et eldre bygg med jordkjeller og ti knøttsmå rom til en enkel og funksjonell fritidsbolig. Bygningen bestod av deler av flere tidligere byggverk og var en sammensetning av reisverk og laft. Tiltakshaver ønsket å bevare en tradisjonell og representativ fasade mot vei og øvrig bebyggelse i bygda, kombinert med mye åpenhet mot fjord og fjell.

Det er satt inn et stort glassfelt mot sørøst, slik at det nye kjøkkenet har fått en helt åpen vegg mot utsikten. Sør- og østfasaden var allerede en collage av materialer og farger som det nye glassfeltet ble en del av. Glasset er trukket opp over den

Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

Hva gjør man når toalettbygget er ved å gå opp i limingen? Skal man rive og bygge nytt? Eller kanskje bytte ut panel og tak?
Arkitektur N 24.09.2021
Hva gjør du hvis du bor i byen og har fått unge nummer tre, og egentlig ikke har lyst til å flytte av den grunn? Da er det å ringe arkitekten.
Arkitektur N 24.09.2021
«Hytten er bygget over en kvadratisk geometri, og er en enkel abstrakt form, som i møte med naturens kompleksitet gjør oss bevisste på den organiske naturen og vår væren i verden.
Arkitektur N 24.09.2021
Utkikkspunkt Vaulalia er et lite forsamlingslokale som ligger tilbaketrukket i en åsside med utsikt over fjordlandskapet i Bjørheimsbygd i Rogaland.
Arkitektur N 24.09.2021
Hvor går grensen for når et restaurert interiør oppleves som et historisk rom, en utstilling eller et museum? Hos Telegrafen i Drøbak er interiøret tilbakeført i gammel stil og dekorert med objekter som formidler husets historie.
Arkitektur N 24.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt