AddToAny

Ole Martin Alfsen: - Jeg kokte grøt med innlevelse og konsentrasjon som en vaskekte Michelin-kokk

Ole Martin Alfsen: - Jeg kokte grøt med innlevelse og konsentrasjon som en vaskekte Michelin-kokk
- Jeg var jo kokk, jeg hadde lagd mat til vanskelige gjester før, tenkte jeg. Men jeg ante ikke hvor skummelt det var - det å skulle ha ansvaret for ernæringen til en liten pjokk, sier Ole Martin Alfsen.
Men jeg ante ikke hvor skummelt det var - det å skulle ha ansvaret for ernæringen til en liten pjokk, sier Ole Martin Alfsen. Nå har han skrevet boka han selv ønsket seg som nybakt småbarnsfar.

- Så lenge man lager noen form for mat, og arbeider med barn, er det uansett interessant å vite litt om barns finurlige og merkelige holdning til mat, sier Alfsen.

Han er kjent for de fleste gjennom flere sesonger 4 stjerners middag. Men da han skulle lage mat til sønnen Levi, møtte han på en rekke uforutsette utfordringer. Mange av dem har han tatt med i boka Familiemiddag. Mat for småbarn og småbarnsfamilier.

- Jeg kokte grøt med innlevelse og konsentrasjon som en vaskekte Michelin-kokk, men Levi var like uinteressert. Under pappapermen måtte jeg venne meg til at måltidene ofte handlet om å sitte i evigheter ved bordet mens Levi utforsket maten på alle andre måter enn å spise den. Samtidig kom det informasjon fra alle kanter om barnehelse og ernæring, dagsbehov og dietter, ja-mat og nei-mat, skriver Alfsen i innledningen.

Boken samler alle Ole Martins beste råd, oppskrifter og nyttige erfaringer etter to år på småbarnskjøkkenet, med tekster om alt fra babypureer og frokostblandinger til koking av kraft og smart bruk av fryseren.

Matglede må læres

I dag går 2-åringen i barnehage. Selv om boken er ment til hjemmebruk, er ikke kokken i tvil om at man kan dra nytte av den også i barnehagen - der norske barn inntar rundt 60 prosent av det daglige matinntaket.

FAKTA Ole Martin Alfsen (49)

TV-kokk, vinkelner og kokebokforfatter.

Startet tv

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt