AddToAny

OL ingen frelse for Rios arbeidere

OL ingen frelse for Rios arbeidere
I et land preget av korrupsjonsskandaler, økonomisk krise og et politisk spill om makten som savner motstykke, er OL-forberedelsene et aldri så lite lysglimt. I kjølvannet venter arbeidsledigheten.
RIO DE JANEIRO: Med tre måneder igjen til åpningsseremonien den 5. august, er mesteparten av anleggene på plass, og det uten at det er rapportert noen vesentlige budsjettoverskridelser.

- Vi er 95 prosent ferdig med alle anleggene. Det som gjenstår er tennisanlegget og velodromen som begge skal være klare i løpet av mai, sier prosjektdirektør i Rio 2016 Roberto Ainbinder i forbindelse med en omvisning i OL-parken i april.Bygg ikke enig

Det er en konklusjon Antonio Alfredo da Silva Laeder i Sintraconst-Rio, fagforbundet for bygningsarbeidere, ikke stiller seg helt bak.

- Omtrent 20 prosent av arbeidet gjenstår på begge anleggene, hevder han, og forteller at deler av forsinkelsen på tennisanlegget skyldes at omtrent 300 personer mistet jobben rett for jul. De ble sagt opp på dagen av det konsortiet som er ansvarlig for byggearbeidene i OL-parken. Konsortiet skyldt
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Magasinet for fagorganiserte

- Jeg har spilt hver eneste 17. mai de siste 50 årene, men ett år måtte jeg stå over på grunn av en kneskade. Det er den verste 17. mai jeg har hatt noen gang.
Hva skjedde egentlig i frontfaget? Her forklarer vi resultatet i årets tariffoppgjør.
Slå ned setene, sleng inn en luftmadrass, dekk til rutene - og vipps har du et lite soverom. Aller best blir det om du har en madrass som er tilpasset bilen, men mer eller mindre alt fungerer.
Klima og miljø, energipolitikk, sikkerhetspolitikk og konsekvenser av pandemi er blant temaene som ventes å bli viktige i år.
? RANA: Etableringen av flyplass i Mo i Rana får 150.000 kroner fra Fellesforbundet-klubben hos Rana Gruber. Det vedtok et enstemmig årsmøte.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt