AddToAny

OL ingen frelse for Rios arbeidere

OL ingen frelse for Rios arbeidere
I et land preget av korrupsjonsskandaler, økonomisk krise og et politisk spill om makten som savner motstykke, er OL-forberedelsene et aldri så lite lysglimt. I kjølvannet venter arbeidsledigheten.
RIO DE JANEIRO: Med tre måneder igjen til åpningsseremonien den 5. august, er mesteparten av anleggene på plass, og det uten at det er rapportert noen vesentlige budsjettoverskridelser.

- Vi er 95 prosent ferdig med alle anleggene. Det som gjenstår er tennisanlegget og velodromen som begge skal være klare i løpet av mai, sier prosjektdirektør i Rio 2016 Roberto Ainbinder i forbindelse med en omvisning i OL-parken i april.Bygg ikke enig

Det er en konklusjon Antonio Alfredo da Silva Laeder i Sintraconst-Rio, fagforbundet for bygningsarbeidere, ikke stiller seg helt bak.

- Omtrent 20 prosent av arbeidet gjenstår på begge anleggene, hevder han, og forteller at deler av forsinkelsen på tennisanlegget skyldes at omtrent 300 personer mistet jobben rett for jul. De ble sagt opp på dagen av det konsortiet som er ansvarlig for byggearbeidene i OL-parken. Konsortiet skyldt
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Magasinet for fagorganiserte

? BERGEN: Bergens-milliardæren Trond Mohn (bildet) har gitt over 50 millioner kroner til tankesmia Agenda, som også er eid av LO. Nå avslutter Mohn pengeoverføringene.
tRoNd bERmiNgRud, klubblEiaR på oSo hotwatER i hokkSuNd
? En avtale mellom en klubb eller forening og en bedrift er en lokal særavtale. Denne kommer i tillegg til en landsomfattende tariffavtale. Særavtaler i privat sektor er regulert i Hovedavtalen.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt