AddToAny

Nye soppmidler korn

Langtidsvirkende mot sopp i hvete og bygg - Dette er faktisk det første midlet vi har fått godkjent siden det nye regelverket trådte i kraft i 2015, forklarer Ragnhild Nærstad i Syngenta.
Soppsykdommer i korn er blant de største avlingstyvene vi har så god beskyttelse mot soppsykdommer er avgjørende for å kunne ta høye avlinger. Men det er hele tiden et våpenkappløp mellom soppen som over tid vil utvikle resistens mot midlene som brukes, eller mot resistensen vi har avlet inn i kornsortene. Derfor er det nødvendig at det med jevne mellomrom kommer nye virkestoffer som soppene ikke enda har utviklet resistens mot.

- De to produktene vi har fått godkjent har et nytt virkestoff i SDHI-gruppen som kalles for Solatenol og det virker lenge og det virker mot alle sopp-sykdomme

Les mer

Flere saker fra Norsk Landbruk

Kornprodusent Ola Fiskvik har regnet seg fram til at det under hans forutsetninger er mest lønnsomt å dyrke høsthvete til fôr og ikke til mat.
article_web Norsk Landbruk 18.03.2019
Rekordavdrått og valg av Knut Johan Singstad som ny leder skapte god stemning på Norsk Holsteins årsmøte i helga.
article_web Norsk Landbruk 18.03.2019
For å unngå at våre ville, pollinerende insekter går dukken har blant annet Fylkesmannen i Innlandet vært sitt miljøansvar bevisst, og innfører nå økonomisk støtte til bønder som vil tilrettelegge for insektene.
article_web Norsk Landbruk 14.03.2019
Store halmtallebinger, halmblåser, hjullaster til å skrape møkka og fôrmikser til å fôre på det utvendige fôrbrettet, har gjort drifta på Karlsrud gård enkel.
article_print Norsk Landbruk 14.03.2019
SKI: Å utnytte arealene som ikke egner seg til kornproduksjon, og et ønske om å skape et helårs levebrød for neste generasjon på gården, gjorde at Ole Kristen Karlsrud bygde fjøs for 70 mordyr og full oppfôring.
article_print Norsk Landbruk 14.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt