AddToAny

Nye leiligheter PÅ LOFTET?

Nye leiligheter PÅ LOFTET?
Det er ingen smal sak å bygge om råloft til leiligheter i sameier og borettslag, men det skal gå bra om det gjøres riktig!
Det første man må gjøre er å finne ut av om det kan la seg gjøre å bygge ut råloftet, sier advokat og leder av avdeling for medlemsrådgivning i Huseierne, Anders Leisner.
Dersom reguleringsplanen tilsier at det er mulig å bygge ut, så er plan- og bygningsloven en rettighetslov. Det betyr at dersom du gjør ting riktig, så har du krav på å få bygge. Leisners råd er at man ber om en forhåndskonferanse med en saksbehandler i kommunen for å få klarlagt at det i utgangspunktet er mulig å bygge ut.
- Når det er klart at råloftet kan bygges ut, må det innhentes samtykke fra årsmøtet eller generalforsamlingen med to tredjedels flertall for å kunne vedta salg av loftet, forteller Leisner.
Og her starter den delikate prosessen. Det er nemlig ikke bare å selge i håp om å tjene inn noen kroner. Det må tas en hel rekke hensyn og forhold må avklares, ikke minst slik at interessene og sikkerheten til sameierne ivaretas.
- Jeg anbefaler ingen styrer å stå som entreprenør for selv å selge ut loftet, presiserer Leisner, det man bør gjøre er å selge loftet til en entreprenør som så tar på seg jobben med utbygging, fortsetter han.

STORT STYREANSVAR
Styret har et stort ansvar, ikke minst for å forsikre seg om at de selger til en solid og kompetent entreprenør, og at kontrakten de inngår med entreprenøren plasserer ansvar som omfatter alle aspekter ved en slik utbygging.
Utbygging av loft i gamle bygg utløser ofte krav til forsterket brannvern. Kanskje må alle i
Gå til mediet

Flere saker fra Hus & Bolig

I helgen ble Huseiernes landsmøte avholdt i vakre Kristiansand. Landsmøtet vedtok blant annet Huseiernes boligpolitiske program, og valgte nytt styre.
Hus & Bolig 25.10.2021
Har du fukt i boligen finnes det naturlig nok en bakenforliggende årsak, men før du får utbedret årsaken til fukten, kan en luftavfukter hjelpe deg.
Hus & Bolig 22.10.2021
Mange som leier ut bolig der strøm er inkludert i husleia, lurer nå på om de kan justere opp husleia for å kompensere for høyere strømpriser.
Hus & Bolig 21.10.2021
Vinteren kan fare hardt med huset. Forebygging og vedlikehold er det viktigste du kan gjøre for å ta vare på boligen din. I tillegg er det en god investering. Vi gir deg sjekklisten.
Hus & Bolig 20.10.2021
Høye strømpriser har gitt rekordetterspørsel etter luftvarmepumper. Er du blant de mange som tenker å anskaffe en? Her er noen ting du bør tenke igjennom før du kjøper.
Hus & Bolig 20.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt