AddToAny

Nye generasjoner finansutdannede vil tvinge frem et helhjertet fokus på bærekraft

Nå kommer det generasjoner med et helt annet fokus. De vil ta over norske lederstillinger og styrerom og stille krav til bærekraft. De kommer til å prege diskusjonene og beslutningene på en langt mer helhetlig, «grønnere» og troverdig måte enn tidligere generasjoner.
... Gjennom personlige erfaringer i en transparent digital verden vet de yngre hvordan det er å miste ansikt og gå på personlige smeller som kan ramme eget omdømme knallhardt. Eli Moe-Helgesen i PwC er klokkeklar på dette. Hun er partner og leder forretningsområdet «Trust Solutions» (som består av revisjon og revisjonsnær rådgivning) i konsulentselskapet og har bakgrunn som statsautorisert revisor. Hun er overbevist om at akselerasjonen av det «grønne» fokuset innen finansnæringen vil gå utrolig mye kjappere, så fort nåværende generasjoner ledere og beslutningstakere erstattes av neste generasjon ledere.
Selskapet har, sammen med Finansforbundet, dokumentert at det allerede nå er bevegelser i riktig retning.
- Både i 2017 og i 2021 har vi samarbeidet om å kartlegge finansnæringens status som katalysator for bærekraftig utvikling i Norge. Det er skjedd en positiv utvikling på området. Det er et veldig viktig initiativ som Finansforbundet har tatt, som vi er takknemlige for å være en del av. De nærmeste årene vil det skje store, grunnleggende endringer innen finansnæringen, spesielt på rapporteringssiden, spår Moe-Helgesen og utdyper:
- EU tvinger frem fokus på ikke-finansielle verdier gjennom regulering og nytt lovverk for alle mellomstore og større bedrifter. Det vil bli satt en veldig ambisiøs standard, som skal avdekke grønnvasking og fremme reell informasjon fra hver virksomhet. Det er gjennom flere hundre år blitt utarbeidet en felles regnskapsstandard alle parter er enige om, men som ikke finnes innen bærekraft. Store virksomheter vil snart måtte rapportere hvordan ledelsen faktisk fungerer,
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

«Vi har jo tenkt på scenarioer, men ingen kunne forberedt oss på at alt bare skulle stoppe over natten.» Slik beskrev en leder i et reiselivsselskap situasjonen de stod i våren 2020.
Magma 08.06.2022
Nesten 50 prosent av ledere rapporterer selv at de er ensomme i rollen. Men du trenger ikke å bli en av dem, sier Einar Wergeland-Jenssen.
Magma 08.06.2022
Pandemien og usikre tider skaper endringer i det norske arbeidslivet. Hvordan blir man en attraktiv arbeidstaker eller arbeidsplass i 2022?
Magma 08.06.2022
Når i en ansettelsesprosess passer det å ta opp lønn for arbeidsgiver?
Magma 08.06.2022
Magma 08.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt