Baker og Konditor
07.10.2016
Dynatec har utviklet en helt ny kjevlemetode, hvor deigteppet kjevles ut ved hjelp av mange små og konede kjevler, som skal heve kvaliteten på sluttproduktene.
Kjevleteknologien som brukes i de fleste bakerier i dag, er teknologi patentert på 18- og 1900-tallet. Det de aller fleste bruker i dag er kjevlepar eller satellitt-rollere, som til tross for sin aldrende teknologi, er relativt velfungerende.
Lompa sprekker
Det som trigget Josef Filtvedt til å finne en ny kjevlemetode, er at med dagens kjevlepar og multi-rollere, får man rette linjer i deigen når den kjevles. Dette kan være et problem med forskjellige typer flate produkter, som for eksempel lefser og lomper. De kjevles i en rett linje og deigen får rettlinjet struktur. Når man da bretter lompa over pølsa langs kjevlestrukturen, kan den sprekke. Produktene får rettlinjede st
Gå til medietLompa sprekker
Det som trigget Josef Filtvedt til å finne en ny kjevlemetode, er at med dagens kjevlepar og multi-rollere, får man rette linjer i deigen når den kjevles. Dette kan være et problem med forskjellige typer flate produkter, som for eksempel lefser og lomper. De kjevles i en rett linje og deigen får rettlinjet struktur. Når man da bretter lompa over pølsa langs kjevlestrukturen, kan den sprekke. Produktene får rettlinjede st