AddToAny

NRK-ansatte føler seg lurt av regjeringen

Når NRKs lisenskontor i Mo i Rana stenger fra nyttår, trodde de ansatte at flertallet kunne gå inn i nye jobber ved Nasjonalbibliotekets avdeling i byen. De har imidlertid ikke noe fortrinn, og nå føler de seg snytt.
Først kom sjokket, i mars: Hele lisensavdelingen i Mo i Rana legges ned, og 100 personer mister jobben.
Så kom lettelsen, noen måneder senere: Kulturdepartementet oppretter samtidig 70 nye stillinger ved Nasjonalbibliotekets avdeling i Nordland. Her så man en jobbmulighet for et flertall av de ansatte.
Men fullt så enkelt var det ikke. NRK-medarbeiderne har ingen fortrinnsrett, viser det seg. I tillegg har de helt andre kvalifikasjoner enn det som kreves på biblioteket. Nå føler de seg lurt.
- Egentlig har vi fått sparken av kulturministeren, uten at vi får noen erstatning!
Det sier en av de ansatte som deltar på et medlemsmøte med NTL-leder Kjersti Barsok i september. Frustrasjonen er til å ta og føle på. Ikke særlig høylytt, mer som en tung oppgitthet.

Dårlig arbeidsmarked. - Nei, det er ingen god stemning for tiden. Vi trives vanligvis veldig godt her, men nå lever vi i et vakuum, bekrefter Marit Svaleng som sitter i styret i den lokale NTL-klubben.
Selv har hun jobbet som saksbehandler på lisensavdelingen i åtte år. Hun kom fra et a
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NTL-magasinet

Folk som deler kontor har 18 prosent høyere sykefravær enn de som har kontor alene, sier Stein Knardahl i STAMI til NRK.
NTL-magasinet 29.01.2020
NTL-magasinet 29.01.2020
Konkurransetilsynet flyttet inn i nye kontorer før den nye arealnormen i staten kom. Med de ansattes medvirkning har de fått lokaler de stortrives i - og som de mener øker produktiviteten.
NTL-magasinet 29.01.2020
Ved utgangen av desember 2019 fikk 114.900 personer arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette er 9100 færre enn til samme tid året før.
NTL-magasinet 29.01.2020
Lederen av Postkom gjennom 20 år oppleves som usedvanlig kontrollert og ryddig. Men én gang kastet Odd Christian Øverland mobilen i kontorveggen så det sang.
NTL-magasinet 29.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt