Norsk Landbruk
20.06.2024
Produktiviteten i den norske sauenæringa har blitt redusert de siste åra. - Det ligger en positiv trend bak tallene, mener NSG.
LAM Produksjonen av norsk lammekjøtt går tilsynelatende i retning av å bli mindre intensiv, med mindre produsert kjøtt per søye. Utviklinga har pågått over noe tid, men produktiviteten har blitt nokså kraftig redusert de siste tre åra. For hver søye det ble søkt produksjonstilskudd for i 2018, 2019 og 2020, produserte norske sauebønder 21,7 kilo lammekjøtt. Deretter har produktiviteten gradvis gått ned, og lå i 2023 på 20 kilo produsert kjøtt per søye, skriver Animalia.
MENS TALLENE FOR lammetap har vært relativt stabile, finner vi noe av forklaringa i utviklinga i lammetall. Norske sauer føder færre lam enn de har gjort før. Mens lammetallet for NKS lå på 2,18 i 2015, fødte hver NKS-søye 2,07
Gå til medietMENS TALLENE FOR lammetap har vært relativt stabile, finner vi noe av forklaringa i utviklinga i lammetall. Norske sauer føder færre lam enn de har gjort før. Mens lammetallet for NKS lå på 2,18 i 2015, fødte hver NKS-søye 2,07