AddToAny

Norgescup-åpning i Asker: Tricky forhold i ustabile byger

Norgescup-åpning i Asker: Tricky forhold i ustabile byger
Det ble utfordrende både for seilere og arrangører under borgescup-åpningen i Asker. Det var værgudene som dikterte showet under norgescupen i Asker i helgen.
Iskald, instabil luft hvor man kunne se bygene komme og gå over land i nord for så en gang i blant sende litt vind utpå fjorden. Slik var forholdene både lørdag og søndag.

Det gjorde det utfordrende for de rundt 300 seilerne som deltok i deres higen etter å finne raskeste vei rundt banen, og det gjorde det utfordrende for de nærmere 60 folkene arrangørstaben å få avviklet det hele.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

300 SEILERE: 300 seilere og minst 300 foreldre og trenere? i tillegg til 60 funksjonærer; det var folksomt på Blakstadtangen da NC-sesongen åpnet.

Morten Jensen

Men vi kom heldigvis i mål og fikk godkjente norgescup-resultater i alle klassene, sier Asker Seilforenings leder, Svein Are Løtveit.

Mange joller og mange merker

Størst utfordring var det på Optimist-banen der hele 130 joller var samlet i samme start og i ett felt. Med slengete og uforutsigbar vind, trapesbane med mange merker og 300 meter lang startlinje var det ikke bare enkelt for mannskapet i regatta- og bøyebåter å få lagt en bane som k

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

For 15 år siden tittet danske Henrik Hansen på en brukt Granada 27, en båt populær i Danmark og i Norge. Den gangen måtte ut med ca 100 000 danske kroner for en slik båt.
SEILmagasinet 28.09.2023
Idag har det vært lette vinder over Sardiniakysten og resultatene fra Gullpokalen er snudd opp ned. Best gikk det for Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther som med to 2.
SEILmagasinet 27.09.2023
Det er 22 båter nominert til Årets båt i Europa, og ti av dem er samlet i La Rochelle, Frankrike. Her blir det en interessant samling av nyheter, båter du kan lese mer om i tiden fremover.
SEILmagasinet 27.09.2023
Den populære Waka Waka-sommerleiren på Steilene over seks uker har også hatt stor aktivitet.
SEILmagasinet 27.09.2023
Eivind Melleby og mannskapet Joshua Rivkin (USA) er bortskjemt med topplasseringen i VM for Starbåter. I de siste verdensmesterskapene har duoen gull, sølv og bronsemedaljer fra henholdsvis 2017, 2018 og 2019.
SEILmagasinet 26.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt