AddToAny

NORGESCUP-ÅPNING I ASKER: Iskaldt for nærmere 270 seilere

NORGESCUP-ÅPNING I ASKER: Iskaldt for nærmere 270 seilere
266 seilere i 247 båter innleder seilsesongen i Asker denne weekenden. De får fine seilforhold, men må kle seg godt.
Tidligere i vinter kunne en lese at skisesongen på Østlandet på grunn av klimaendringene blir en dag kortere for hvert år, og det synes seilerne nå å ta konsekvensen av. Norgescup-sesongen starter i år allerede 23. april i Asker, og med hele 247 båter på vannet, er det en oppslutning som vitner om at mange for lengst har lagt skiene vekk for i år.

Men om omgivelsene vil ha sitt utvilsomme vårpreg, vil temperaturen seilerne skal ut i være vinterlig, og hadde det vært skiføre, kunne nok Blå ekstra ha gått til nød som skismøring. Når seilerne legger utpå om morgenen lørdag og søndag, vil temperaturen så vidt være over null; 1 2 varmegrader. Utpå dagen vil sola bringe den opp i 6 7 grader.

Kald, nordlig vind er årsaken, og om det blir kaldt, så får seilerne i alle fall det de aller helst vil ha: Vind. 5 6 m/sek er varslet på lørdagen, mens søndagen starter med 5 m/sek vind som løyer til 3 m/sek utpå ettermiddagen. Det ligger med andre ord til rette for en kald, men fin NC-åpning.

Ordføreren åpner ballet

Askers ordfører, Lene Conradi, vil åpne både norgescupen og seilsesongen i Asker lørdag morgen. Da vil Blakstadtange

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

For 15 år siden tittet danske Henrik Hansen på en brukt Granada 27, en båt populær i Danmark og i Norge. Den gangen måtte ut med ca 100 000 danske kroner for en slik båt.
SEILmagasinet 28.09.2023
Idag har det vært lette vinder over Sardiniakysten og resultatene fra Gullpokalen er snudd opp ned. Best gikk det for Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther som med to 2.
SEILmagasinet 27.09.2023
Det er 22 båter nominert til Årets båt i Europa, og ti av dem er samlet i La Rochelle, Frankrike. Her blir det en interessant samling av nyheter, båter du kan lese mer om i tiden fremover.
SEILmagasinet 27.09.2023
Den populære Waka Waka-sommerleiren på Steilene over seks uker har også hatt stor aktivitet.
SEILmagasinet 27.09.2023
Eivind Melleby og mannskapet Joshua Rivkin (USA) er bortskjemt med topplasseringen i VM for Starbåter. I de siste verdensmesterskapene har duoen gull, sølv og bronsemedaljer fra henholdsvis 2017, 2018 og 2019.
SEILmagasinet 26.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt