AddToAny

NM i Kjøttprodukter besøkte svensk mesterskap i chark

I slutten av september var det bedømming i den svenske varianten av NM i Kjøttprodukter - Chark SM. Vår hoveddommer Tom Chr.
Johannessen fra Nofima, og sjef for det norske mesterskapet og Christiane Hoffmann (bildet) i KLF dro til Göteborg for å høste erfaringer.
40-50 dommere vurderte produkter over to dager. Over 750 produkter konkurrerte i totalt 18 ulike klasser. Bedømmingen foregikk på forskningsinstituttet RISE sine lokaliteter i Göteborg.
- Det var veldig interessant å få smakt på den svenske spesialiteten isterband. Det er en grovkornet pølse av svin- eller storfekjøtt med syrlighet og kan ha røyksmak. Det som karakteriserte de beste isterbandene var en frisk, rund og balansert smak, med en god blanding av korngryn, potet, kj
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Det var ved utgangen av uke 41 i år, slaktet til sammen 68 000 færre lam sammenlignet med samme tidsrom i 2021.
Kjøttbransjen 03.11.2022
Svensk Coop-butikk lanserer kjøtthotell hvor kunden kan henge sitt kjøpte kjøtt til mørning uten ekstra kostnad.
Kjøttbransjen 03.11.2022
Med en strømintensitet på 3,4 prosent, vil Manstad Kjøtt så vidt bli omfattet av den strømstøtteordningen som regjeringen har lagt fram.
Kjøttbransjen 03.11.2022
I løpet av de siste 12 månedene har kjøttprisene steget med i gjennomsnitt 17, 3 prosent i butikk. Verdt å merke seg er at prisen fra henholdsvis produsent- og engrosleddet i samme periode «bare» økte med 14, 1 og 14, 8 prosent.
Kjøttbransjen 03.11.2022
Forskningsprosjektet «EyeAM - digital transformasjon av kjøttkontrollen» skal utvikle et konsept for digital transformasjon av kjøttkontrollen, det vil si objektive og automatiserte kjøttkontrolløsninger, ved å dra nytte av matkjedeinformasjon (MKI) og sensorer brukt i slakteriene.
Kjøttbransjen 03.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt