AddToAny

NHH: SOLID, OPPDATERT OG NYTENKENDE

NHH: SOLID, OPPDATERT OG NYTENKENDE
Substans, relevans og synlighet, med mål om å være en av de beste handelshøyskolene i Europa. Det er Øystein Thøgersens styringsmål for Norges Handelshøyskole (NHH) når han nå tar fatt på sin nye jobb som rektor.
ØYSTEIN THØGERSEN (53) er den første ansatte rektor ved NHH. Han fikk jobben i vår, og tiltrådte i begynnelsen av august. Thøgersen går til sin nye gjerning med klare mål.
- Siden verden går fortere, må også vi bevege oss raskere. Det er viktig å følge med. Vi må fornye oss, og vi må gjøre det både innenfor hvilke kurs vi tilbyr, våre undervisningsformer og pedagogikk og forskningsmessig, slår han fast.

MER NYSGJERRIG - BEDRE SYNLIG
Gjennom sin tidligere stilling som professor og instituttstyrer ved institutt for samfunnsøkonomi på NHH kjenner Thøgersen godt til institusjonen han skal lede. Han har også vært medlem av NHH-styret og er styreleder for Samfunns- og næringslivsforskning SNF.
- Jeg har stor respekt for den solide tradisjonen vi kommer fra - med vår historie som en viktig forskningsog undervisningsinstitusjon. Vi skal fortsette med å være stolte over den arven og bygge videre på den. Men skal vi klare å befeste vår posisjon, må vi forandre oss. Det vil bety at vi må endre våre tankesett, lage nye og klare mål og jobbe på nye måter, slår han fast.
I de siste årene har NHH synliggjort sin posisjon som en ledende forskningsinstitusjon med en nylig tildelt status som SFF (Senter for fremragende forskning) som kronen på verket. Thøgersen vil gjerne bygge videre på det grunnlaget, men understreker at det ikke skal gå på bekostning av undervisningen de tilbyr.
- Det er ingen motsetning mellom det å være god på forskning og det å være flink i undervisning. Tvert imot - er vi gode på forskning, har vi et godt utgangspunkt for å være gode og oppdaterte også i undervisningen. Men det kommer til å kreve at vi følger med i tiden. Jeg er en sterk tilhenger av at vi bruker nysgjerrigheten vår - alle vi som jobber og studerer på NHH - og at vi ønsker velkommen endringer i omgivelsene, som gjør det mulig for oss å gjøre ting på nye måter.
I sine nøkkelord ved tiltredelsen, substans, relevans og synlighet, har ha
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

God kondis. Jeg ville aldri sagt selv at jeg er en god leder. Jeg er svært utålmodig. Men jeg har mye kondisjon og stor arbeidskapasitet. Jeg gir meg ikke på svarte natta når jeg er i gang, det er derfor GK er blitt 32 år. Hold fast, og hold ut!
Magma 17.06.2021
Torstein Zahl Edvardsen Fra: BI-konsulent hos Inmeta Til: Business Controller hos Torghatten ASA Christine Anett Bruhn Fra: Revisor i EY Til: Controller i Norsk Gjenvinning Mari Bjørnø Fra: Aker Solutions Til: Fred Olsen Windcarrier
Magma 17.06.2021
Argjenta Zogaj. Masterstudent, Handelshøyskolen NTNU og tidligere styremedlem i studentutvalget
Magma 17.06.2021
Offensive. Vi burde vært mer offensive i starten, sier Jan-Tore Holen. Foto: Nils Harald Ånstad og Staale Wattø, Sunnmørsposten
Magma 17.06.2021
Farger. Loveleen Brenna mener ledere må evne å se farger. Mangfoldskompetanse handler blant annet om å være fleksibel, fargebevisst, ha flere språk og forstå makt og privilegier.
Magma 17.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt