AddToAny

Nekter å gi opp etter 11 års kamp for universelt utformet folkehøgskole

- Dette er for viktig til at vi gir opp, fastslår Fauske-ordfører Marlen Rendall Berg. Men regjeringspartiene har løpt fra løftet om å gjøre barrierefrie Sjunkhatten folkehøgskole til virkelighet.
Tweet Kopiert!

- Det er uvanlig å jobbe for en sak som så mange er enige om, uten at vi har fått finansiering, sier Fauske-ordføreren fra Senterpartiet, som ikke har mistet håpet om å komme i mål.

Hun er leder for styringsgruppa som arbeider med å få Sjunkhatten folkehøgskole over den siste kneika.

- Vi har konseptet klart, tomta er avsatt og ferdig regulert, vi har hatt brukermedvirkning - til og med linjene vi skal tilby elevene er planlagt, sier Rendall Berg.

Krever helt nytt bygg

Det som gjenstår, er siste del av forprosjektet. Får de det på plass, er de klare til å sende det ut på anbud til aktuelle entreprenører og dermed få et grunnlag sånn at Stortinget kan ta en endelig avgjørelse om nybygg eller ei.

Her er det nemlig ikke snakk om å gjenbruke en forlatt forsvarsbygning og bygge om til folkehøgskole. Sjunkhatten folkehøgskole skal - om den blir en realitet - holde til i flunkende nye lokaler, der alt skal være gjennomtenkt i forhold til universell utforming.

- Alt skal være universelt utformet, men her skal vi ha tenkt enda lengre. Målet er at alle fra start skal kunne bruke skolebygningene, uten at enkelte ungdommer må be om tilpasninger, sier Rendall Berg.

Alt skal være universelt utformet, men her skal vi ha tenkt e

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Ikke la deg lure av pustemaskinen. Ingrid Thunem (34) har en arbeidskapasitet som kan ta pusten fra de fleste. - Det er viktig for meg å være aktivist, sier de.
Handikapnytt 24.11.2023
Et parkeringsbevis for forflytningshemmede trenger ikke ha et synlig stempel fra kommunen, fastslår Parkeringsklagenemnda.
Handikapnytt 27.09.2023
(NTB-TT:) Aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i Paralympics i Paris til sommeren.
Handikapnytt 27.09.2023
Ingen ny bilavtale. Fortsatt ingen elbiler. Og utvalget av tradisjonelle dieselbiler til rullestolbrukere som er tilgjengelig fra Nav, blir sterkt redusert.
Handikapnytt 25.09.2023
Nav får kritikk fra Sivilombudet for å begrunne avslag dårlig og uforståelig.
Handikapnytt 23.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt