Kjøkkenskriveren
25.10.2016
For å styrke rekrutteringen til institusjonskokkfaget anbefaler Utdanningsdirektoratet å endret navnet til ernæringskokkfaget. Det foreslås også at det i framtiden skal eksistere to kokkefagbrev.
Hvert år søker nesten 40 000 ungdommer seg inn på et yrkesfaglig utdanningsprogram. Regjeringen har som målsetting at de som velger yrkesfag skal få en opplæring som i større grad er tilpasset behovene i arbeidslivet.
- Utdanningsdirektoratet foreslår store endringer i yrkesfagene for å sikre elevene jobb etter utdannelse. Dette er den største reformen siden Kunnskapsløftet, sier Torbjørn Røe Isaksen til avisa Klassekampen.
Anbefalingene om navneendring og fortsatt to kokkefagbrev ligger i den 300 siders lange rapporten hvor Utdanningsdirektoratet gjennomgår det yrkesfaglige utdanningstilbudet.
LITE DEKKENDE
Både Kost- og ernæringsforbundet og Faglig råd for restaurant og matfag har lenge jobbet for både navneendring og for å styrke institusjonskokkfaget.
- Vi opplever det som en stor seier at Utdanningsdirektoratet har lagt inn forslag som er i tråd med våre anbefalinger, sier Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernæringsforbundet.
Betegnelsen institusjonskokk er innarbeidet i bransjen, men for utenforstående kan det være vanskelig å forstå hva begrepet betyr. Noen mener også at ordet "institusjon" har en negativ klang. De siste årene har arbeidsfeltet til institusjonskokker både endret og utvidet seg. Dermed oppleves tittelen som lite dekkende for hva en institusjonskokk faktisk jobber med og innehar av kompetanse.
- Å studere ernæringsfag på høgskole og universitet er populært i dag. Navneendringen signaliserer også at det er muligheter for å utdanne seg videre, sier Steffensen, og håper faget nå blir lettere å selge inn til unge som ønsker å ta et yrkesfag.
Her e
Gå til mediet- Utdanningsdirektoratet foreslår store endringer i yrkesfagene for å sikre elevene jobb etter utdannelse. Dette er den største reformen siden Kunnskapsløftet, sier Torbjørn Røe Isaksen til avisa Klassekampen.
Anbefalingene om navneendring og fortsatt to kokkefagbrev ligger i den 300 siders lange rapporten hvor Utdanningsdirektoratet gjennomgår det yrkesfaglige utdanningstilbudet.
LITE DEKKENDE
Både Kost- og ernæringsforbundet og Faglig råd for restaurant og matfag har lenge jobbet for både navneendring og for å styrke institusjonskokkfaget.
- Vi opplever det som en stor seier at Utdanningsdirektoratet har lagt inn forslag som er i tråd med våre anbefalinger, sier Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernæringsforbundet.
Betegnelsen institusjonskokk er innarbeidet i bransjen, men for utenforstående kan det være vanskelig å forstå hva begrepet betyr. Noen mener også at ordet "institusjon" har en negativ klang. De siste årene har arbeidsfeltet til institusjonskokker både endret og utvidet seg. Dermed oppleves tittelen som lite dekkende for hva en institusjonskokk faktisk jobber med og innehar av kompetanse.
- Å studere ernæringsfag på høgskole og universitet er populært i dag. Navneendringen signaliserer også at det er muligheter for å utdanne seg videre, sier Steffensen, og håper faget nå blir lettere å selge inn til unge som ønsker å ta et yrkesfag.
Her e