AddToAny

Naturlig intelligens

Inga Strümke har gjort kunstig intelligens til noe forståelig. Hun mener mye av teknologien vi omgir oss med, er farlig gøy. Selv foretrekker hun fysisk moro.
Hun ser så forbannet kul ut. Hadde man ikke visst bedre, kunne man trodd at Inga Strümke var en datagenerert person - laget for å gjøre kunstig intelligens street smart. Instagramkontoen hennes er full av klatring, sykling og toppturer, ispedd en og annen konferanse og TV-opptreden.
For et år siden var det nesten bare de mest innvidde som snakket om kunstig intelligens (KI). Nå er det på alles lepper. Mye takket være nettopp Strümke. Hun har vært på Lindmo og Klassequizen på NRK og deltatt i en rekke radioog TV-debatter. Og så har hun gitt ut bok om temaet. En bok som topper salgslistene og som nå er utsolgt.
Så står hun her. Relativt tidlig på Kristi Himmelfartsdag, morgenen etter 17. mai. I svart skinnjakke, caps og raske solbriller, og med en gymbag med boksehansker. Fortsatt forbannet kul.
- Jeg er født med mye overskudd og lite søvnbehov, konstaterer hun.

Nysgjerrig i Narvik
Og så er hun født med nysgjerrighet. Teoretisk nysgjerrighet, understreker hun. Strümke er ikke den som skrur klokker fra hverandre. Ifølge henne selv er hun så håpløst upraktisk at selv det å skifte lyspære kan by på utfordringer. Det var ønsket om svar som førte henne inn i fysikken. For det er fysiker hun egentlig er. Som barn og ungdom i Narvik lurte hun på hvordan ting fungerer. Hvordan ting virkelig fungerer. Så da hun fant ut at det var mulig å studere det hun så i science fiction-filmene, var det en ny verden som åpnet seg.
- Det var litt sånn; Kødder du? Kan man lære om dette? Kan man skjønne hvordan universet fungerer? Dette vil jeg holde på med, erindrer Strümke.
Det er kanskje ikke slik de fleste tenker når de ser science fiction?
- Jeg var på en måte et utsk
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

Det kunne vært en hvilken som helst arbeidsdag. Men Roy Arne Skjellhaug glemmer aldri da han ble skviset mellom en trailer og en murvegg. - Jeg trodde jeg skulle dø i Paxsteren.
Posthornet 06.09.2023
Etter lang tid som medlem lot Kjell Otto Haugan seg overtale til å stå på lista for SV hjemme i Levanger. - Jeg ba om å få stå langt nede, men engasjementet er knallsterkt, lover han.
Posthornet 06.09.2023
Mons-Ivar Mjelde håper flest mulig stemmer han fram som fylkesordfører når Buskerud gjenoppstår. Men mest opptatt er han av de som enda ikke er velgere.
Posthornet 06.09.2023
Posten og KS har gjennomført et pilotprosjekt der postbud har levert kommunale og statlige tjenester. Prosjektet har i hovedsak vært rettet mot eldre, men er viktig for alle.
Posthornet 06.09.2023
Posthornet 06.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt