AddToAny

Naturens samferdsel

Naturens samferdsel
Økolog i Nordre Follo kommune har bidratt til metode for å måle grønn infrastruktur.
Av alle ting det er nødvendig å tenke igjennom denne våren, dette er en av dem: Det at så mange mennesker nå sitter hjemme og biter negler i stedet for å farte omkring som vanlig, til jobb, ferie og konferanser, ser ut til å ha en umiddelbart gunstig effekt på naturen. Det er en deprimerende tanke. Planeten trives bedre uten mennesker. Det er mange av oss, vi legger beslag på arealer og naturressurser, og nesten alle nyttiggjør seg av en verdensomspennende mobilitet.

Men det er ikke bare vi mennesker som trenger god infrastruktur og gode oppvekstvilkår. Mye av det vi bygger kommer i veien for livet i naturen. Inntil ganske nylig har man hatt begrensede verktøy for å kartlegge de økologiske forutsetningene for artene i landskapsplanleggingen.

- Follo er et av kjerneområdene for salamandre, sier Maja Sørheim, miljørådgiver i naturmangfold ved Enhet klima og miljø, Nordre Follo kommune. - De fleste av oss tenker på dammene som det naturlige og primære habitatet for salamandre, i likhet med andre amfibier. Det er riktig at dammene er sentrale for dem, men de omkringliggende områdene er minst like viktige. Det er der de overvintrer og bruker mesteparten av tiden. Salamandrene er avhe

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Arkitektnytt ønsker alle våre lesere en god sommer med lokalt tilsnitt. La deg deg for eksempel inspirere av arkitektkontoret Fragments sanke-app, med spiselige planter fra lokalmiljøet.
Arkitektnytt 03.07.2020
Arkitektbedriftene knuser tall i koronatider. Nå meldes det om en forsiktig positivitet før sommeren.
Arkitektnytt 02.07.2020
Statens vegvesen frister med nytt reisemål for nordmenn på sommertur. I dag åpner Flye 1389 av Knut Hjeltnes Arkitekter, som del av Nasjonale turistveger-prosjektet.
Arkitektnytt 02.07.2020
Fersk rapport fra Sintef viser hvordan sosial bærekraft og blandede bomiljøer kan gi bedre botilbud for eldre i fremtiden.
Arkitektnytt 01.07.2020
Ny veileder fra Plan- og bygningsetaten i Oslo (PBE) skal bidra til å synliggjøre klimakonsekvenser og redusere utslipp i henhold til ambisiøs klimapolitikk i hovedstaden.
Arkitektnytt 30.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt