AddToAny

Nattbakerne

De er glade for at nordmenn flest spiser brød og kaker til frokost. Derfor er det stor aktivitet og god stemning i fabrikken denne natta. NNN-tillitsvalgt Henny Pondemer (64) vet at 2020 vil bli et spennende år for henne og de 40 kollegene ved Bakehuset i Trondheim.
Mørket senker seg over det store lagerbygget i nærheten av travbanen i Trønderhovedstaden når Henny Pondemer stempler inn. Her jobbes det hardt hele natta for at du og jeg får de beste ferske bakevarene til frokost. Lukten av ferske brød og søtsaker kiler i nesen mens vi går igjennom lokalet.

Tryggere arbeidsplass
Bakehuset består av elleve lokalbakerier og er et heleid selskap av NorgesGruppen. De er i dag landets største bakehus. Pondemer er glad for at de nå er inne i Norges-Gruppen. Dette gir større sikkerhet og trygghet for alle ansatte, mener hun.
- Jeg har vært igjennom mange omstillinger, men det blir en tryggere arbeidsplass når vi nå er en del av et større konsern. Det er gode HMS-rutiner, og vi har få arbeidsulykker her. Jeg er glad for at alle ansatte får tilbud om HMS og sikkerhetskurs hvert år, sier hun.

Produksjonsprosessen
Fristelsene kommer på rekke og rad. Her pyntes, stables og organiseres all baksten. Om ettermiddagen og kvelden produserer de bare brød og småkaker, mens bollene bakes på dagtid. På dagtid forberedes også baksten som skal pakkes på natta.
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

«Alle» advarte mot at det ville komme en pandemi. Men ingen land var forberedt. «Alle» har også advart mot andre kriser som med stor sikkerhet vil ramme med dramatiske konsekvenser for mennesker og samfunn. Lite tyder på at vi er bedre rustet til å møte dem.
NNN-arbeideren 01.05.2020
I NNN arbeideren nummer 1-2020 diskuterer Erik Hagen og leder Anne Berit Aker Hansen fordeler og ulemper med ny organisering av NNN.
NNN-arbeideren 01.05.2020
NNN-arbeideren 01.05.2020
LO er kritisk til kunnskapsgrunnlaget i rapporten Klimakur 2030 også når det gjelder matindustrien og sjømatnæringen.
NNN-arbeideren 01.05.2020
Kronprins Haakon ba om å møte LO og NHO - de to sentrale partene i trepartssamarbeidet som han lovpriser.
NNN-arbeideren 01.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt