AddToAny

Natt og dag

Denne novellen vant «Skriv 2019», magasinet Psykisk helse og Mental Helse Ungdoms skrivekonkurranse. Det har mørknet når hun går mot det hesteskoformede bygget. Hun går med kjente skritt mot hovedinngangen som så mange ganger tidligere.
Etter lang fartstid i Soltunets venner kjenner hun så å si alle beboerne på sykehjemmet.

På de fleste rommene er lyset slukket for natten og mesteparten av bygget sover. Hun lurer på hvem det er hun skal besøke denne gangen. Sykepleieren som ringte mot slutten av kveldsvakten hadde heseblesende sagt hva det gjaldt og spurt om hun kunne komme, men med den kontinuerlige pipingen fra alarmen som distraksjon i bakgrunnen hadde hun glemt å si hvem det gjaldt før hun takket og la på røret.

Hun tar et siste stopp og trekker inn den kjølige natteluften før hun går inn. Disse nattlige besøkene står i sterk

Les mer

Flere saker fra Psykisk helse

- Jeg kan lettere bli syk fordi jeg har problemer med å begrense meg. Jeg kan ta på meg for mye, forteller Ingebjørg Magelssen, som har skrevet bok om sitt liv.
Psykisk helse 05.06.2020
Det er en seiglivet myte som det nesten er umulig å ta livet av. Men for meg, som har levd med en alvorlig spiseforstyrrelse i åtte år, er ikke hovedproblemet mat.
Psykisk helse 02.06.2020
- I reportasjer om krig, er det som oftest menn som blir intervjuet. I bakgrunnen ser man kvinner som løper og gråter, kanskje med barna i hånden. Kvinner er kulisser. Jeg vil vise frem kvinnene, sier Marian Heyerdahl.
Psykisk helse 01.06.2020
Ta vare på deg selv framover», sa en lege til en sliten pårørende. «Ingen er tjent med at du også blir utslitt». Pårørende var mor til en ung mann som var blitt innlagt på grunn av mistanke om psykoseutvikling.
Psykisk helse 25.05.2020
- Man må bygge muskler, sa hun, idet hun satte seg inn i bilen for å kjøre til treningssenteret. Da hun kom dit for å melde seg inn, fikk hun ett års medlemskap for hundre kroner. Hun fikk en time med personlig trener på kjøpet.
Psykisk helse 22.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt