AddToAny

Når skal poden på potta?

Helsesykepleier Maria Gill etterlyser faglige velfunderte råd om når de bør ta opp pottetrening som tema på helsestasjonen.
Den siste tiden har Maria Gill og kollegene på helsestasjonen i Gjesdal kommune jobbet med å samkjøre informasjonen og rådene foreldrene får på de ulike konsultasjonene.

Målet er lik og faglig oppdatert informasjon til foreldrene.

Overrasket over lite informasjon

Gill skulle blant annet legge inn informasjon om når og hvordan de skulle ta opp pottetrening og bleieslutt.

- Når vi kom til temaet pottetrening, fant vi nesten ingenting i de kildene vi ellers støtter oss på. Det er ikke nevnt i retningslinjen fra Helsedirektoratet eller på Helsenorge.no. Vi fant en setning i Helsestasjonsboka, som er en bok vi støtter oss mye på. Setningen i helsestasjonsboka er at de aller fleste er tørre ved tre- til fireårsalderen, sier Gill.

Maria Gill ble både overrasket og nysgjerrig da hun innså hvor lite hun fant.

Fant svenske potteråd

- Dette er et tema vi erfarer de fleste foreldre ikke tar opp på helsestasjonen før vi snakker om det ved 2-årskontroll. Noen har da startet med å tilby barnet å sitte på potte, men vi har inntrykk av at foreldre avventer med målrettet bleieavvenning til barnet selv virker interessert eller moden for å slutte med bleie.

- Jeg fant så rådene fra de svenske helsemyndighetene. De var klare, sier hun:

I et eget kap

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Sykepleien 28.09.2023
Skjalg Fjellheim (55) er ansatt som ny direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord. Han har siden 2015 vært politisk redaktør i Nordlys.
Sykepleien 28.09.2023
Lovverket i dag tek ikkje godt nok hand om dei pårørande sine behov. Kva vert forventa av dei i framtida når det tilretteleggast for meir heimetid og heimedød?
Sykepleien 28.09.2023
Milliongaver skaper hodebry for Helgelandssykehuset. Helgeland sykehusaksjon ønsker å samle inn penger til å skaffe Helgelandsykehuset Mo i Rana en operasjonsrobot.
Sykepleien 28.09.2023
Dyre kreftmedisiner, høyere valutakurser og økning i legemiddelbruk førte til en markant økning i utgiftene til legemidler i Norge i perioden fra 2018 til 2022.
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt