AddToAny

Når du ikke får taket på tacoen

Når du ikke får taket på tacoen
Taco og tv-kos er grunnoppskriften på en norsk hjemmefredag. Men hva når kosematen gjemmer seg i esker, bokser og glass som du ikke klarer å åpne?
På kjøkkenbenken foran Kari Bråthen ligger alt som trengs for en norsk TV-kveld. Det som skal bli tacos.

- Jeg lager ikke så ofte taco, for det er så mye styr, innrømmer hun.

Da Lillehammer hadde OL for 22 år siden, var Kari nyutdannet kokk med arbeid i OL-byen. Så begynte balansen og koordinasjonen å svikte. Hun mistet ting, begynte å støtte seg ubevisst til benken. Ataksien utviklet seg sakte, men til slutt kom dagen da hun ikke kunne arbeide på kjøkkenet lenger.

Matlagingen har hun fremdeles et bevisst forhold til, men nå foregår den hjemme i leiligheten på Hamar.

- Her er det veldig fint at jeg har korte avstander og en benk på hver side. Jeg støtter meg ubevisst, sier hun, og finner frem kjøttdeigen:

- Er dette rive-pakning? Jeg bruker kniv, jeg! Den skarpe kniven er blitt en venn, og noen ganger en nødvendighet. Ofte er det ikke mulig for den som ikke har full førlighet i hender og fingre, å åpne pakken, esken eller boksen med mat.Lite lettåpnet En messehall i Gøteborg. Her begynte Handikapnytt ferden som endte med tacos hos Kari Bråthen på Hamar. I oktober i fjor var alt som kan krype og gå i emballasjebransjen i de skandinaviske landene, samlet på messen som heter Scanpack. Det finnes nemlig en hel bransje som arbeider bare med emballasje. De forsker på den, designer den, produserer den eller fyller den. Hvordan beskytte mat og drikke best mulig hele veien fra bonden til bordet? Hvordan spare miljøet, forlenge holdba
Gå til mediet

Flere saker fra Handikapnytt

Ikke la deg lure av pustemaskinen. Ingrid Thunem (34) har en arbeidskapasitet som kan ta pusten fra de fleste. - Det er viktig for meg å være aktivist, sier de.
Handikapnytt 24.11.2023
Et parkeringsbevis for forflytningshemmede trenger ikke ha et synlig stempel fra kommunen, fastslår Parkeringsklagenemnda.
Handikapnytt 27.09.2023
(NTB-TT:) Aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i Paralympics i Paris til sommeren.
Handikapnytt 27.09.2023
Ingen ny bilavtale. Fortsatt ingen elbiler. Og utvalget av tradisjonelle dieselbiler til rullestolbrukere som er tilgjengelig fra Nav, blir sterkt redusert.
Handikapnytt 25.09.2023
Nav får kritikk fra Sivilombudet for å begrunne avslag dårlig og uforståelig.
Handikapnytt 23.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt