AddToAny

Når barnehageansatte vurderer sitt eget arbeid, blir de mer bevisst egen praksis

Når barnehageansatte vurderer sitt eget arbeid blir de mer bevisst egen praksis
Anita finner alltid på så mye spennende i barnehagen, som å la barna se hvordan stilken på løvetannen krøller seg sammen i vann. Det er ofte mange barn rundt henne. Hvordan får vi flere som Anita?
Når ansatte systematisk vurderer det pedagogiske arbeidet blir de mer bevisste og kritiske til egen praksis. Dette bidrar til økt kvalitet i barnehagen.

Vi er på barnehagebesøk og står et øyeblikk ved siden av hverandre og ser ut av vinduet. Vi ser mange barn som myldrer rundt på den store lekeplassen. Så, plutselig, nesten som maurene i en maurtue flokker seg til noe søtt, flokker en stor gruppe barn seg rundt en av de voksne som har satt seg ned på bakken. Den voksne har med seg en stor balje med vann og en liten bukett med løvetann. Hun viser og forklarer barna hvordan stilken på løvetannen kan krølle seg sammen og bli til flotte spiraler når de legges i vannet. Barna er nysgjerrige og prøver ut de også, før de løper av gårde for å finne flere typer blomster, blader og bøtter med vann. De diskuterer livlig med hverandre og med den voksne. Vi hører ikke hva de sier, eller vet hva dette er en del av. Kanskje et stort prosjekt? Eller kanskje en spontan aktivitet? Det eneste vi vet er at vi i denne spontane observasjonen ser kvalitet i barnehagen.

Vi deler opplevelsen med styrer som står rett ved siden av oss. Hun bekrefter: Ja, Anita finner alltid på så mye spennende. Hun inviterer og inspirerer. Det er ofte mange barn rundt henne. Vi diskuterer videre - hvor m

Les mer

Flere saker fra Første steg

Barns alvor kommer gjerne til syne via betraktende øyne og en rolig, stillestående kropp, og kan lett bli oversett i en hektisk hverdag. Alvoret må anerkjennes på lik linje med andre uttrykksformer.
article_web Første steg 23.01.2019
Royne Berget er hengt ut og truet i sin kamp for barnehagebarna, men gir seg ikke. Barnehagestyreren husker ennå de vonde følelsene da han gikk i barnehagen, 40 år etter.
article_web Første steg 21.01.2019
Norske barnehager har mange leker, men de er ofte plassert på hyller, i skap eller i boden, slik at barna ikke får tak i dem, viser ny studie.
article_web Første steg 16.01.2019
«Kan du høre at jeg blunker?» spør hun pedagogen. Pedagogens svar førte til at barnet ga henne en klem. Det hadde barnet aldri gjort før.
article_web Første steg 15.01.2019
I Libanon er pedagogenes viktigste oppgave å erstatte barnas mamma, mener pedagog Zahraa Bajouk. Hun sier videoovervåking er et nyttig verktøy i barnehagen.
article_web Første steg 13.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt