Baker og Konditor
11.12.2020
Det bidrar til å redusere risiko for overvekt, har dokumentert helseeffekt, skaper arbeidsplasser, er kortreist og har lavt karbonavtrykk. Nå snakker flere eksperter varmt om for alvor å få bygg tilbake på norske matbord.
KORNBØNDENE i Ottadalen har gjennom lang tid hatt stor suksess med produksjon og omsetning av Skjåkmjøl og Skjåkgryn. Produktene har vært produsert ved Ofossen Mølle siden 1865. I Roma i 1936 ble mølla tildelt gullmedalje for produktene.
Kokk Arne Brimi og Morten Schakenda ved Bakeriet i Lom har begge vært sentrale i utviklingsarbeidet og bruker produktene i sine matretter og bakevarer.
Spesielt utvalgte
- Skjåkmjøl er et sammalt byggmjøl med høy utmalingsgrad. I Skjåkgryn er gryna hele byggkorn som egner seg godt til matlaging. Mjøl og gryn fra Ofossen Mølle er laget av spesielt utvalgte byggsorter som smaker godt og egner seg særlig godt til baking og koking, sier Arne Brimi som sammen med Morten Schakenda, bygdekvinnelaga og noen andre har utviklet det velkjente oppskriftsheftet om produktene. Skjåkmjøl er et fullkornsmjøl med høyt kostfiberinnhold. Brød som inneholder Skjåkmjøl holder
Gå til medietKokk Arne Brimi og Morten Schakenda ved Bakeriet i Lom har begge vært sentrale i utviklingsarbeidet og bruker produktene i sine matretter og bakevarer.
Spesielt utvalgte
- Skjåkmjøl er et sammalt byggmjøl med høy utmalingsgrad. I Skjåkgryn er gryna hele byggkorn som egner seg godt til matlaging. Mjøl og gryn fra Ofossen Mølle er laget av spesielt utvalgte byggsorter som smaker godt og egner seg særlig godt til baking og koking, sier Arne Brimi som sammen med Morten Schakenda, bygdekvinnelaga og noen andre har utviklet det velkjente oppskriftsheftet om produktene. Skjåkmjøl er et fullkornsmjøl med høyt kostfiberinnhold. Brød som inneholder Skjåkmjøl holder