AddToAny

Nå skal bygg for alvor TILBAKE PÅ NORSKE MATBORD

Nå skal bygg for alvor TILBAKE PÅ NORSKE MATBORD
Det bidrar til å redusere risiko for overvekt, har dokumentert helseeffekt, skaper arbeidsplasser, er kortreist og har lavt karbonavtrykk. Nå snakker flere eksperter varmt om for alvor å få bygg tilbake på norske matbord.
KORNBØNDENE i Ottadalen har gjennom lang tid hatt stor suksess med produksjon og omsetning av Skjåkmjøl og Skjåkgryn. Produktene har vært produsert ved Ofossen Mølle siden 1865. I Roma i 1936 ble mølla tildelt gullmedalje for produktene.
Kokk Arne Brimi og Morten Schakenda ved Bakeriet i Lom har begge vært sentrale i utviklingsarbeidet og bruker produktene i sine matretter og bakevarer.

Spesielt utvalgte
- Skjåkmjøl er et sammalt byggmjøl med høy utmalingsgrad. I Skjåkgryn er gryna hele byggkorn som egner seg godt til matlaging. Mjøl og gryn fra Ofossen Mølle er laget av spesielt utvalgte byggsorter som smaker godt og egner seg særlig godt til baking og koking, sier Arne Brimi som sammen med Morten Schakenda, bygdekvinnelaga og noen andre har utviklet det velkjente oppskriftsheftet om produktene. Skjåkmjøl er et fullkornsmjøl med høyt kostfiberinnhold. Brød som inneholder Skjåkmjøl holder
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt