AddToAny

Nå kommer de store, urbane treprosjektene

Nå kommer de store, urbane treprosjektene
Redaksjonen Skog Nå kommer de store, urbane treprosjektene Interessen for bruk av tre i store boligprosjekter og næringsbygg øker. En ny, urban trearkitektur er under utvikling.
Vi ser dette blant annet i Oslo, Trondheim og Stavanger sier professor Marius Nygaard ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, som deltar på den 5. nasjonale konferansen for trearkitektur den 15. november. Av: Knut Werner Lindeberg Alsén

Professor Marius Nygaard ved Arkitekthøgskolen i Oslo. (Foto: Arkitekthøgskolen i Oslo.)

Gjennombruddet for bruk av massivtre i store studentboligprosjekter ses nå også på Kringsjå i Oslo. Her er 350 hybler i byens høyeste trebebyggelse med inntil 10 etasjer snart ferdige. Vi ser at erfaringene fra studentboligene overføres til det større og mer krevende, ordinære boligmarkedet. Store og høye bolig- og næringsbygg med tre som hovedmateriale er under planlegging og bygging både i Oslo, Trondheim og Stavanger. Dette forteller Marius Nygaard, professor på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

OBOS inviterte i vår til arkitektkonkurranse om en boligblokk på åtte eta

Les mer

Flere saker fra SKOG

Skognæringen samarbeider med Statens vegvesen om å få til et prøveprosjekt der tømmertransportørene kan kjøre med inntil 74 tonn totalvekt. I går ble planene presentert og diskutert på et seminar i Solør.
SKOG 25.02.2020
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad er luta lei den ensidige klimadebatten om rødt kjøtt. Hun mener at vi må snakke mindre om kjøttskam, og mer om skog som klimatiltak.
SKOG 21.02.2020
EU-kommisjonen kom i mai 2018 med et forslag om å lage et rammeverk for bærekraftige investeringer i finanssektoren. Forslaget går under betegnelsen «Sustainable finance», og er en del av en større pakke, «Action Plan on
SKOG 19.02.2020
Det blir tøff konkurranse når årets trebyggeri for 2019 skal kåres. Mjøstårnet, Finansparken og JJK Kaffebrenneri er nominerte.
SKOG 19.02.2020
Vi er tre skogeiere som elsker skogen, og som er opptatt av å skape verdier i skogen. Samtidig ønsker vi å forvalte skogen på en måte som skaper en verdi for folk som ferdes der.
SKOG 19.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt