AddToAny

Myndigheter som dropper sikkerhetssjekk og setter arbeidsplasser i fare

Myndigheter som dropper sikkerhetssjekk og setter arbeidsplasser i fare
Hans-Erik_Pressebilde Parat har sendt et utførlig høringssvar på regjeringens ønske om endringer i utlendingsforskriften. Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud mener sikkerheten i norsk luftfart svekkes.
Luftfartstilsynet foretar ingen bakgrunnssjekk av personer fra land utenfor Europa som ansettes i norske flyselskap. Til sammenligning må norske eller europeiske ansatte legge fram politiattest som dokumenterer fem års plettfri vandel.

I forslaget til ny utlendingsforskrift legges det også opp til at det skal bli enda enklere for ansatte fra tredjeland å fly inn og ut av Norge og på europeiske flygninger. - Vi advarer regjeringen mot konsekvensene av et slikt frislipp av arbeidskraft i norsk og europeisk luftrom, på bekostning av eksisterende arbeidsplasser. Når vi i tillegg kjenner til det strenge sikkerhetsregimet vi må forholde oss til, er det vanskelig å forstå at man i praksis åpner opp for å ansette personell fra tredjeland, helt uten noen som helst form for sikkerhetskontroll, sier Skjæggerud.

Parats svar på høringsbrev av 14. mars om presisering av utlendingsforskriften 1-1

1. Kort om Parat som Norges største organisasjon for flygende personell Parat organiserer ca. 3000 kabinansatte og piloter i Norge. Blant våre flygende medlemmer er det ansatte fra flyselskapene Norwegian, SAS, Widerøe, TUI og Thomas Cook med flere. Våre medlemmers arbeidshverdag og fremtid vil bli direkte berørt av de konsekvenser Arbeids- og sosialdepartementets (ASD) foreslåtte endringer vil kunne medføre.

2. Oppsummering av hovedinnholdet i vårt høringssvar Vår hovedkonklusjon er at endringsforslaget bygger på et utilstrekkelig og uforsvarlig grunnlag. Vi ber derfor ASD følge utredningsinstruksen 2-2 før det eventuelt fattes et politisk valg om å endre forskriften som foreslått.

Konkret ber vi ASD gjennomføre en forsvarlig utredning av endringsforslagets konsekvenser for det europeiske arbeidsmarked. Det må i den sammenheng klargjøres om endringen åpner for videre arbeid på internasjonale flygninger i Schengenområdet. Videre må det avklares hvilke konsekvenser endringen kan få for sikkerhetsnivået på våre og våre internasjonale avtaleparters flyplasser og flygninger.

Mulige endringer i utlendingsforskriften kan ikke vurderes eller gjennomføres uten at dette inngår i det mer helhetlige arbeid ASD selv viser til i sitt høringsbrev.

Det er også betenkelig og representerer et uheldig signal at et søksmålsvarsel fra en privat aktør på denne måten ser ut til å utgjøre den dominerende bakgrunnen for endringen.

3. O

Les mer

Flere saker fra Parat

FNs internasjonale dag for eliminering av vold mot kvinner markeres 25. november hvert år. Pandemien, der arbeidet for mange har blitt flyttet hjem, har kun forsterket voldsproblemet.
Parat 25.11.2021
I en undersøkelse gjort av Norstat for Bedriftshelsetjenestens bransjeforening svarte nesten halvparten (47 prosent) i aldersgruppen 30-40 år at de
Parat 24.11.2021
Fordypningskurs
Parat 24.11.2021
Det er en stor ære å bli valgt til leder for Norges beste arbeidstakerorganisasjon, men jeg er også bevisst mitt ansvar når jeg nå trer inn i vervet. Jeg ser fram til et tett og nært samarbeid med nestleder, generalsekretær, hovedstyret, tillitsvalgte og ansatte.
Parat 24.11.2021
Av de største selskapene i Norge rapporterte kun tre av ti om lønnsforskjeller mellom kvinner og menn i årsberetningen for 2020.
Parat 24.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt