AddToAny

Mye gikk i stå da alarmer ble testet ut på sykehjem

Mye gikk i stå da alarmer ble testet ut på sykehjem
Alarmer i sykehjem skal gi bedre trygghet for beboerne, men ofte fører det heller til mer usikkerhet og flere problemer.
Svein-Arnt Eriksen

informasjonsrådgiver En artikkel fra Nord universitet

Ved å ta i bruk flere alarmer på sykehjem skal det bli tryggere for beboerne å oppholde seg der. Også de pårørende og de ansatte skal føle økt trygghet og sikkerhet.

I en studie som ble gjennomført i Værnes-regionen i Trøndelag, har forskere ved Nord universitet testet ut fire ulike sensorer som styrer døralarmer, fallalarm, bevegelsesalarm og temperaturalarm.

Spørsmålet er hvor godt disse alarmene fungerer i praksis.

Svaret, som ble presentert av forsker Bente Nordtug på en helsekonferanse ved Nord universitet nylig, er at det ikke er så enkelt.

Hun beskriver alarmer som ikke virker, feilkobling av sensorer og uklar opplæring. Med andre ord motsatt effekt av det som var målet med teknologien.

Eldrebølge og mangel på sykehjemsplasser

Bakgrunnen for at dette er testet ut flere steder, er fordi man tror at antallet eldre vil øke betraktelig i de kommende årene, samtidig som det blir færre sykehj

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Omikronvarianten kan skape en betydelig sykdomsbølge i desember og januar, advarer Folkehelseinstituttet i en ny risikovurdering.
forskning.no 07.12.2021
Det er november, polarnatt i nord, og nesten vinter - det må vel være på tide å dra på et tokt og samle inn mest mulig utstyr for prosjektet i Arktis!
forskning.no 07.12.2021
En virusvariant som gir mildere sykdom kan være veien ut av pandemien. Det tror forsker Gunnveig Grødeland ved Universitetet i Oslo.
forskning.no 07.12.2021
- Det var vanlig at man smykket gjestebudsalen i villaen med ekstra fine og store mosaikker, da man ville imponere gjestene, forteller norsk forsker.
forskning.no 07.12.2021
Norske forskere og tusenvis av trøndere har vært med på en studie som viser hvordan vi år for år - helt siden slutten på 1800-tallet - har fått lunger som fungerer stadig bedre.
forskning.no 07.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt