BUSKAP
19.09.2016

Storfekjøtt er i den gunstige posisjon at både markedet og landbruksmyndighetene vil ha mer. Nå er det opp til næringa å utnytte mulighetene i kjølvannet av endringene i kvalitetstilskuddet.
Mange melkebønder kan med noen tilpasninger tjene mer på kjøttproduksjonen sin.
Tre kroner tillegg i klasse O og sju kroner i klasse O+ vil stimulere til levering av tyngre NRF-okser. Det er klar sammenheng mellom slaktevekt og klasse og siden kvalitetstilskuddet ble introdusert har trenden vært høyere slaktevekter og bedre klassifisering på NRF. Baksiden av medaljen er at andelen overfeite slakt har økt. Utfordringen blir dermed å fôre oksene tyngre uten at de blir for feite.
Faren med den nye innretningen på kvalitetstilskuddet er at det kan stimulere til økt kraftfôrforbruk. Andelen kraftfôr i okseoppdrettet er allerede høy, selv om både forsøk og p
Gå til medietTre kroner tillegg i klasse O og sju kroner i klasse O+ vil stimulere til levering av tyngre NRF-okser. Det er klar sammenheng mellom slaktevekt og klasse og siden kvalitetstilskuddet ble introdusert har trenden vært høyere slaktevekter og bedre klassifisering på NRF. Baksiden av medaljen er at andelen overfeite slakt har økt. Utfordringen blir dermed å fôre oksene tyngre uten at de blir for feite.
Faren med den nye innretningen på kvalitetstilskuddet er at det kan stimulere til økt kraftfôrforbruk. Andelen kraftfôr i okseoppdrettet er allerede høy, selv om både forsøk og p