AddToAny

Mulig teambuilding i nytt universitetsbygg

Odontologisk fakultet ved Universitetet i Oslo planlegger nytt undervisningsbygg, og leder for Tannhelsesekretærenes Forbund (ThsF), Gerd Bang-Johansen, ønsker plass til sekretærene sammen med tannleger og tannpleiere. Universitetsledelsen er ikke avvisende.
Bang-Johansen sier at det nye fakultetsbygget kan være en god anledning til å samle utdanningen av alle yrkesgruppene i tannhelseteamet og viser til Danmark, der tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer utdannes som et tannhelseteam, på Universitetet i Århus.

Tilbake til fakultetet

Videregående skole opplever stort frafall fra utdanningen, og forbundet ønsker ifølge Bang-Johansen derfor utdanningen tilbake til fakultetet. Før Reform 94 var utdanningen av tannhelsesekretærene på fakultetet og i et fellesskap med de andre faggruppene i tannhelseteamet.

- Tannhelsesekretærene som utdannet seg på fakultetet er attraktive, og de fleste har blitt i yrket gjennom hele arbeidslivet. Det er kostbart for samfunnet å utdanne mange som ikke blir i yrket, og vi opplever at fagmiljøene ønsker seg en bredere kompetanse enn hva videregåen

Flere saker fra Tannhelsesektretæren

Sommeren er allerede godt i gang, og for første gang på to år har det vært mulig å planlegge litt. Det kan være en etterlengtet ferietur for å se familie og venner, eller til sol og varme i sydligere strøk.
Det er en stor ære å bli valgt til leder for Norges beste arbeidstakerorganisasjon, men jeg er også bevisst mitt ansvar når jeg nå trer inn i vervet. Jeg ser fram til et tett og nært samarbeid med nestleder, generalsekretær, hovedstyret, tillitsvalgte og ansatte.
1. januar skal koronatiltakene avvikles, men krisen er ikke over for 60 000 langtidsledige og 20 000 permitterte. - Den viktigste oppgaven nå er å sørge for at de kommer seg i jobb. Vi er samtidig fornøyde med at regjeringen foreslår en varig styrking av NAV på 175 millioner kroner, sier YS-leder Erik Kollerud.
Merete Kjeldsberg er ansatt som ny rådgiver på Parats regionkontor i Trondheim. Hun starter 1. februar 2022. Hun kommer fra bedriften Autronica Fire and Security.
Pandemien snudde opp ned på arbeidsliv, hverdagsliv og fritid. Plutselig kunne vi ikke møte hverandre på fysiske kurs og konferanser, og alt måtte bli digitalt.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt