AddToAny

Mot en tredje boligsektor

Mot en tredje boligsektor
NTNU-studenter organiserte seg som arkitektkontor og arbeidet direkte mot den profesjonelle bransjen for å skape en masteroppgave som blir et troverdig alternativ til dagens boligmarked.
Utstillingen for masterstudenter i arkitektur ved NTNU 2018 har 18 oppgaver levert av 24 studenter. Master-oppgaven «Mot en tredje boligsektor» handler om transformasjon av gamle bygg og liberalt marked. Teknisk sunne løsninger og lavere priser for leie og kjøp er mulig med kommunalt samarbeid.
Det mener Marius Hauland Næss og Sigurd Strøm Nørsterud. De har valgt å jobbe med en pilot for boligprosjekt i «den tredje boligsektoren» i Oslo. De lager noe de kaller «allmennbolig», der bo-kvali
"Det finnes liten vilje til å endre det nasjonale boligmarkedet."

tet, alternative boformer, transformasjon og boligpolitikk er sentralt.
Bakgrunnen for oppgaven er at utviklingen av boliger styres av markedskreftene. Økte priser gjør at flere grupper unødvendig faller utenfor den norske boligmodellen.
- Vi prøver å vise hvordan kommunen kan ta mer politisk initiativ til boligbygging i Oslo. Det er et Oslo-problem vi først og fremst ser på, men utfordringen er også nasjonal. Boligene er overlatt til det liberale markedet, sier Sigurd Strøm Nørsterud.

Leie til eie
- Det finnes liten vilje til å endre det nasjonale boligmarkedet i særlig grad. Vi har fokusert på Oslo, der det synes å være politisk interesse for alternativer. Vi har laget det som kan være en boligmodell for Oslo. Og klart, modellen kan sikkert brukes i andre byer. Vi har laget en «leie til eie-modell», forklarer Marius Hauland Næss ivrig.
- Vi ønsker å etablere et bedre offentlig leiemarked først og
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

I hjertet av Trøndelag, like ved Snåsavatnet, er det etablert et sørsamisk museum og kultursenter kalt Saemien Sijte.
Arkitektur N 05.05.2022
Rivningen av gamle Ruseløkka skole var svært kontroversiell. Men Arkitektkontoret Gasa sitt nybygg fremstår som en verdig arvtager.
Arkitektur N 05.05.2022
Arkitektur N 05.05.2022
Det finnes dører. Så finnes det dører som gjør en forskjell. Fordi de har en viktig jobb å gjøre. Som å holde lyd inne. Eller ute.
Arkitektur N 05.05.2022
Når alt annet forsvinner står trærne igjen: Lindealleen i Regjeringskvartalet har overlevd saneringer, terror og transformasjoner.
Arkitektur N 05.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt