AddToAny

Miljømerkene: Kjenner du dem?

Miljø Miljøvennlighet og vårt eget ansvar for klima er blitt store temaer i samfunnsdebatten. Men hva vet du om valgene du kan ta?
Kari Gjertrud Dølgaard Foto: Andrey Armyagov/Scanstockphoto

I artikkelen «Mange miljøvennlige rengjøringsprodukter» ga vi deg innblikk i hvilken funksjon miljømerking har for rengjøringsprodukter, men denne merkingen gjelder også for mat, treverk og tekstiler. Du kan også finne miljømerkede hus. Svanemerket, som er det offisielle nordiske miljømerket stiller for eksempel miljøkrav til produkter i et livssyklusperspektiv, fra uttak av råvare, under produksjon, under bruk og til produktet som avfall. Kort sagt er nettopp det hensikten med en slik merking, og nederst i artikkelen vil du finne en oversikt over vanlige merker.

Bli medlem i Huseierne og få fem utgaver av Hus & Bolig med nyttig boligstoff.

Lite informasjon

Da miljørådgiver og gründer av miljømagasinet Mojo, Nini Hæggernes, startet gründervirksomheten sin for 10 år siden var det på bakgrunn av det hun følte var en manglende tilgang på informasjon om miljø- og helsevennlig livsstil og forbruk. Hun ønsker å bidra til at flere tar bevisste valg.

- Med miljømerking kan vi velge produkter som har et minst mulig skadelig fotavtrykk, og som gir minst mulig belastning på naturen og kloden vår, sier hun, og legger til at miljømerkede produkter ofte er bedre for helsen vår.

Hun mener det er for vanskelig for en forbruker å forholde seg til et produkt som ikke er miljømerket.

- Det er ikke så lett å finne ut av det, og for mange som har en travel hverdag finnes det ikke tid til å sette seg inn i alt mulig, det må være enkelt, påpeker hun.

Hvorfor er det slik?

Hun mener vi bør stille oss spørsmålet om hvor

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Gjør det selv, eller DIY (do it yourself) ble oppfordringen. Så her har vi funnet frem lastepaller og verktøy og laget en plantehylle i etasjer for balkonger med liten plass.
Hus & Bolig 10.07.2020
239 norske kommuner har eiendomsskatt på hytter. Av de ti største hyttekommunene i Norge er det bare tre som ikke har eiendomsskatt.
Hus & Bolig 07.07.2020
Uansett om du skal på besøk, får besøk, skal reise eller bare ta livet med ro hjemme i sommer, er det visse skrevne og uskrevne regler du bør forholde deg til.
Hus & Bolig 03.07.2020
Geithamsen har vært sjelden i Norge, men observeres stadig oftere. Varmen i juni kan ha vært gunstig for den. Kommer monstervepsen på besøk så hold deg i ro!
Hus & Bolig 03.07.2020
Den nesten altetende brunsneglen sprer seg stadig, og er registrert i minst 45 prosent av landets kommuner. Den kan og bør bekjempes både vår, sommer og høst. Vi gir deg rådene.
Hus & Bolig 03.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt