BUSKAP
31.01.2020
Brødrene Blanckaert i Champagne, Frankrike er melkeprodusenter i nytt robotfjøs. De får 30 øre merpris for å produsere melk med høyere innhold av omega-3.
Brødrene Jean-Charles og Didie Blanckaert er femte generasjon på et 750 dekar stort familiebruk i Champagne i Frankrike. I tillegg leier brødrene et like stort areal. For to år siden bygde de nytt løsdriftsfjøs der de nå har 75 høytytende kyr. Mest spesielt er at de har satset på produksjon av melk med mye omega3. Dette er en spesialproduksjon enkelte meierier i Frankrike har startet med. Blanckaert får 30 øre/
MELK OG STORFEKJØTTPRODUKSJON I FRANKRIKE
58 000 melkeprodusenter og landet er nest størst på melk i Europa etter Tyskland. Gjennomsnittsgården har 63 kyr og driver et areal 930 dekar. 96 prosent av produsentene har løsdriftfjøs, 8 prosent har robotmelking og 3 prosent driver økologisk. Produksjon av melk er for høy i forhold til etterspørselen i markedet. Prisen på melk til bonden er i dag under 3,50 NOK pr. liter (g
Gå til medietMELK OG STORFEKJØTTPRODUKSJON I FRANKRIKE
58 000 melkeprodusenter og landet er nest størst på melk i Europa etter Tyskland. Gjennomsnittsgården har 63 kyr og driver et areal 930 dekar. 96 prosent av produsentene har løsdriftfjøs, 8 prosent har robotmelking og 3 prosent driver økologisk. Produksjon av melk er for høy i forhold til etterspørselen i markedet. Prisen på melk til bonden er i dag under 3,50 NOK pr. liter (g


































































































