Baker og Konditor
17.09.2021
Den nye opplæringen i baker- og konditorfaget preges av en mer praktisk tilnærming og et studieopplegg som skal være mer engasjerende for elevene. I tillegg får verdier og prinsipper for den norske skolen en tydeligere plass.
METTE KLEVER er mangeårig faglærer i baker- og konditorfaget ved Sørumsand videregående skole. Hun har også engasjert seg i arbeidet med ny læreplan. Nå står hun foran årets elever og har endret mye på tilnærmingen sin til faget for å tilpasse undervisningen til den nye læreplanen.
OVERORDNEDE ENDRINGER
- Hva er forskjellene på den gamle læreplanen og den nye?
- Det er mange store forskjeller. Felles for alle læreplaner er et større fokus og tydeliggjøring på verdier og prinsipper i norsk skole. Denne delen sier noe om hvordan vi skal ha det. Her står demokrati, medvirkning, likeverd, folkehelse og livsmestring i fokus.
- Helt fra barnehage og til videregående er det fokus på hvordan elevene skal mestre livene sine. Det er et enda tydeligere ansvar overfor oss som jobber i skoleverket. I tillegg gjennomsyres hele læreplanen av bærekraft og respekt for naturen.
Gå til medietOVERORDNEDE ENDRINGER
- Hva er forskjellene på den gamle læreplanen og den nye?
- Det er mange store forskjeller. Felles for alle læreplaner er et større fokus og tydeliggjøring på verdier og prinsipper i norsk skole. Denne delen sier noe om hvordan vi skal ha det. Her står demokrati, medvirkning, likeverd, folkehelse og livsmestring i fokus.
- Helt fra barnehage og til videregående er det fokus på hvordan elevene skal mestre livene sine. Det er et enda tydeligere ansvar overfor oss som jobber i skoleverket. I tillegg gjennomsyres hele læreplanen av bærekraft og respekt for naturen.


































































































