AddToAny

Mener Født fri sår hat og splid ved å gi pris til Lily Bandehy

Organisasjonen Født fri, som ledes av Shabana Rehman, får hard kritikk etter prisutdeling.
I helgen fikk Lily Bandehy årets «Født fri-pris» av organisasjonen Født fri. Den er ledet av den kjente komikeren og samfunnsdebattanten Shabana Rehman. Født fri er en organisasjon som jobber mot vold i alle former, med spesielt fokus på æresvold, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i innvandrermiljø. I fjor fikk de fem millioner i statsstøtte for dette arbeidet.

Rehman understreket i sin tale til Bandehy at hun får prisen får sine bøker, og framhevet at bøkene ikke skaper like sterke reaksjoner som Bandehys kronikker og utspill i sosiale medier.

- Bøkene fortjener oppmerksomhet forbi støyen. Forfatterskapet til vår første generasjon med innvandrere og historiene de forteller er en viktig del av moderne norsk litteraturhistorie. Bøkene er nydelige, reflekterende litterære verk som gir stemme til persisk kultur, til identitetsreiser og til menneskerettigheter. Vi anbefaler alle å lese dem, sa Født fri-leder Shabana Rehman i talen.

Hun la også stor vekt på Bandehys kamp for kvinnefrigjøring i muslimske land.

«Dere ofrer alt for islam»

Lily Bandehy er eksil-iraner som har bodd i Norge siden 1988, og en tydelig islamkritiker.

I en rekke meningsytringer på nett har hun gått langt i å karakterisere islam på en negativ og generalisert måte. Hun har skrevet for de islamfiendtlige nettstedene Resett og HRS, og er tilknyttet Ex-muslims of Norway. Felles for dette feltet er negative og generaliserte karakteristikker av islam, der det underliggende virkelighetsbildet er at «politisk korrekte» i praksis hjelper islam i deres ka

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Tone Merete Stokka er leder for Human-Etisk Forbund i Lofoten - og aktivt medlem i Lofoten MC. Enten hun er i MC-klubben eller HEF, er filosofien lik: - Jeg samler på ulike folk. Det gjør livet mer rikt og interessant.
Fri tanke 22.10.2019
En artikkel fra 2004 om forurenset poliovaksine har den siste tiden blitt delt på Facebook. Faktisk.no har sjekket den ut, og viser til oppdatert forskning.
Fri tanke 21.10.2019
Nok en undersøkelse bekrefter sekularisering i USA. Det er fortsatt mange flere troende i USA enn i resten av vesten, men tallene peker tydelig nedover for religion også her.
Fri tanke 18.10.2019
Frikirkepastor Erik Andreassen endret mening fra å være kritisk til artikkelen, til å dele journalistens kritiske blikk.
Fri tanke 18.10.2019
Leonard Pozner har vunnet rettssak mot konspirasjonsteoretikeren James Fetzer.
Fri tanke 17.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt