AddToAny

Mener det bør bli større bevissthet rundt advokatenes rolle i det grønne skiftet

Mener det bør bli større bevissthet rundt advokatenes rolle i det grønne skiftet
- Å legge om samfunnets infrastruktur til nye energikilder er komplekse prosesser som bare lar seg gjennomføre i et velregulert format. Advokater og jussen er viktige premissgivere inn i dette.
Det sier Jon Christian Thaulow, advokat og partner i BAHR, og leder av firmaets gruppe for energi, fornybar energi og shipping.

Avdelingen er BAHRs største, noe som speiler det norske næringslivet, fremholder han.

- Energi er en veldig stor del av verdikjeden, og representerer en vesentlig del av omsetningen vår, sier Thaulow.

Advokatbladet møter Thaulow sammen med advokat og partner Anne Dahl Frisak, som jobber med shipping, og advokatfullmektig Tuva Lien, som arbeider med fornybar energi. Alle tre er tilknyttet energigruppen.

- Oljebransjen er og vil være en stor bransje for Norge. Å avskrive den er det ingen grunn til. Den arbeider også for å bli grønnere, og er en viktig del av det grønne skiftet. Så en integrert tilnærming er fremdeles riktig. Men så skjer det en del aktivitet innenfor fornybar som vi ikke så for fem år siden, sier Thaulow.

Ber Norge vurdere egen miljødomstol

Som eksempel nevner han oppstartsselskapet Freyr, som planlegger å etablere en batterifabrikk til førti milliarder kroner i Mo i Rana som skal produsere batterier til europeisk bilindustri.

- Vi har jobbet med selskapet fra start, og det ble notert på OTC-listen nå i sommer. Ny, norsk industri oppstår innenfor grønn energi, og vi jobber på et vidt spekter av prosjekter, forteller Thaulow.

OTC er et handelssystem for aksjer som ikke er børsnotert, men er eid av Oslo Børs.

- All infrastruktur som i dag er

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted tar til orde for at dommer Hilde Indreberg er inhabil når klimasøksmålet skal opp i Høyesterett, og mener habiliteten til én annen dommer er i grenseland.
Advokatbladet 20.10.2020
- Innenfor regelverket, sier Advokatforeningens generalsekretær Merete Smith.
Advokatbladet 20.10.2020
Oslo krets av Advokatforeningen mener at landets finansielle sentrum trenger en spesialdomstol som kan ta kritiske avgjørelser på kort tid, og at forslaget er så mangelfullt at Stortinget ikke har tilstrekkelig grunnlag for å vurdere det.
Advokatbladet 19.10.2020
Advokatene Alf Henrik Evjenth Kolderup fra Regjeringsadvokaten, og Trine Christin Riiber fra Kommuneadvokaten går til Borgarting. Se flere utnevninger her.
Advokatbladet 16.10.2020
Opposisjonen har sagt blankt nei, men ulikhetene mellom domstolene er for store, mener regjeringen, og viser til at Justisdepartementet ofte kontaktes av privatpersoner som gir uttrykk for mistillit til domstolene på grunn av måten deres saker
Advokatbladet 16.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt