Dagligvarehandelen
10.09.2024
en stor endring i våre måltidsvaner de siste tiårene er knyttet til drikke. Det gjelder både til hverdag og fest. Noen stikkord er melk, vann og vin.
En av de største endringene i forbruksmønsteret av mat og drikke fra 1950-tallet, er den betydelige nedgangen i forbruket av melk. Fra 205 liter i 1958 til 88 liter i 2021. Fire av ti drikker nå melk daglig.
Til tross for den betydelige nedgangen har melk høy status. Syv av ti mener melk er en viktig del av kostholdet. Nesten like mange mener kroppen deres trenger melk og at melk smaker godt. Seks av ti mener det er sunt for barn å drikke melk.
I Mytologier beskriver Barthes hvordan bestemte drikker kan ha symbolske kvaliteter og bli definerende for selve forståelsen av en nasjon. Vin beskrives som en særskilt definerende substans i den franske nasjonen.
Som motsats setter han den hollandske melken. Ifølge etnologen Jönsson kunne han like gjerne ha nevnt den svenske, norske, engelske, amerikanske eller finske melken. For akkurat som vinen i Frankrike, kom melken i alle disse landene til å bli en viktig del av den nasjonale selvf
Gå til medietTil tross for den betydelige nedgangen har melk høy status. Syv av ti mener melk er en viktig del av kostholdet. Nesten like mange mener kroppen deres trenger melk og at melk smaker godt. Seks av ti mener det er sunt for barn å drikke melk.
I Mytologier beskriver Barthes hvordan bestemte drikker kan ha symbolske kvaliteter og bli definerende for selve forståelsen av en nasjon. Vin beskrives som en særskilt definerende substans i den franske nasjonen.
Som motsats setter han den hollandske melken. Ifølge etnologen Jönsson kunne han like gjerne ha nevnt den svenske, norske, engelske, amerikanske eller finske melken. For akkurat som vinen i Frankrike, kom melken i alle disse landene til å bli en viktig del av den nasjonale selvf


































































































